5 redenen om last minute naar Lanzarote te gaan

Wat is er tijdens een last minute vakantie te doen op Lanzarote?

Toen ik een van mijn collega’s vertelde dat ik een weekje vrij zou nemen van mijn werk, vroeg hij me waar we heen gingen. “Lanzarote”, antwoordde ik. “Wat een voorspelbare bestemming!” was zijn reactie.

De Canarische eilanden zijn namelijk erg populair als last minute bestemming er zijn namelijk tal van goedkope rechtstreekse vakantie vluchten van Nederland naar Lanzarote.

Last minute Lanzarote – Meer dan alleen strand

We zijn niet het type mensen dat elke dag op het strand wil liggen een boek leest en aan fruitige cocktails nipt, alhoewel hier niks mis mee is

Daarom hebben wij bij het plannen van ons bezoek een aantal van Lanzarote’s bezienswaardigheden en activiteiten op het eiland opgezocht die ons een bezoek waard leken.

5 activiteiten die zeker de moeite waard zijn.

Hieronder vindt je wat aanbevelingen voor wat je kunt doen op Lanzarote gedurende een weekje last minute vakantie waarbij je niet elke dag op een ligstoel op het strand ligt.

1: Bezoek El Golfo, het vulkanische meer van Lanzarote

We huurden een auto voor onze Lanzarote rondreis en gebruikten deze om El Golfo te bezoeken, een neon groen vulkanisch meer omringd door heuvels in wisselende kleuren. Het weer in de wintermaanden kan soms een beetje grijs en bewolkt zijn, maar dat maakt de kleuren van El Golfo nog bijzonderder.

Het landschap is voor wie goed te been is uitstekend te begaan en we kozen voorzichtig onze weg naar beneden vanaf de klif om het meer te bewonderen terwijl golven op het strand achter ons neerstortten.

De tijd nemen om te stoppen en de bloemen te ruiken in Playa Blanca op Lanzarote

Playa Blanca is een populaire badplaats in Lanzarote, maar tijdens het laagseizoen van de Canarische eilanden in januari is het er behoorlijk rustig is. In plaats van onze zwemkleding aan te trekken en onze strandlakens neer te leggen, namen we de gelegenheid te baat om te stoppen om onderweg de bloemen te ruiken.

2: Vulkanische wandeling op Lanzarote in Montaña Roja

Montaña Roja, op korte afstand van het populaire strand van Playa Blanca, is een geweldige bestemming voor een redelijk inspannende wandeling op Lanzarote.

We parkeerden de auto aan de rand van de woonwijk aan de voet van deze slapende vulkaan en maakten onze naar de top voor een prachtig (hoewel winderig) uitzicht op Playa Blanca en de omliggende kust hieronder.

Toen we eenmaal op de top waren, duurde het ongeveer een half uur voor we de wandeling over de rotsachtige bergkam voltooiden.

Het zou ook mogelijk zijn geweest om de wandeling beneden uit te breiden, maar we besloten deze toch maar over te slaan omdat het er op leek dat het begon te regenen.

Bereid je trouwens voor op een paar regenachtige dagen als je Lanzarote in de wintermaanden bezoekt, alhoewel over het algemeen Lanzarote erg droog. Januari is de natste maand, maar de kans op neerslag is volgens deze website slechts 10%.

3: Nationaal park Timanfaya op Lanzarote

Het is je natuurlijk niet ontgaan , Lanzarote heeft een vulkanische oorsprong en dit was een belangrijk aandachtspunt van onze vakantie op de Canarische Eilanden nadat we de eilanden Gran Canaria en Tenerife al eens hadden bezocht.

Een reeks vurige uitbarstingen leidde tot de vorming van het Nationaal Park Timanfaya.

Het landschap is niet geschikt om te wandelen, maar het is wel mogelijk om het park in te rijden (tip: kom vroeg, anders riskeer je vast te komen te zitten in een rij met auto’s die wachten om te parkeren) vanuit hier maken we een bustocht door de lavavelden.

Normaal gesproken houden we niet van georganiseerde excursies, maar omdat dit onze enige optie was om deze bestemming in Lanzarote te zien, hebben we ons aangemeld.

De bustocht op zich was afgezien van het indrukwekkende landschap, niet echt spectaculair.

Maar terug in het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Timanfaya hebben we de verschillende aspecten van de pure hitte die net onder het oppervlak van Lanzarote aanwezig was, bekeken.

Bijzonder vulkanisch landschap

Kip gebarbecued boven een stomende opening in de grond.

De opgeleide gidsen goten emmers water in buizen die door het oppervlak liepen. Het water werd snel teruggegeven door de aarde als een krachtige geiser!

Andere werknemers namen balen hooi en hielden ze met een hooivork over een schijnbaar onschuldig gat in de grond. De droge tondel vatte snel vlam en was binnen enkele seconden verdwenen.

Hiermee werd aangetoond dat je nooit de kracht van de natuur moet onderschatten, vooral die op Lanzarote niet.

De schilderachtige vergezichten van Lanzarote in Mirador del Rio

4: Mirador del Rio is een populair schilderachtig uitzicht op Lanzarote.

We kozen ervoor om het bezoekerscentrum te mijden omdat er nogal wat mist in het gebied was toen we aankwamen.

In plaats daarvan maakten we een wandeling over het kleine weggetje dat vlak langs het bezoekerscentrum loopt en bewonderden La Graciosa, een naburig Canarisch eiland.

Daarna liepen we door het korte gras en wilde bloemen net voorbij de parkeerplaats voor meer uitzicht en om vogels te spotten. Nogmaals, we hebben echt genoten van de prachtige ervaringen tijdens onze vakantie op Lanzarote!

5: Grotten van Lanzarote – Jameos de Agua

Jameos de Agua is een bijzonder complex ontworpen rond een grot die aan beide uiteinden is geopend door de lokale kunstenaar en architect César Manrique.

De grot wordt vandaag de dag gebruikt als concertzaal en nachtclub.

We waren nieuwsgierig hoe deze bezienswaardigheid over ging dus betaalden de toegangsprijs om het complex te bezoeken.

Om eerlijk te zijn, waren we veel meer onder de indruk van de wandeling die we namen tussen de zwarte vulkanische rotsen net buiten het complex. Hier zagen we allerlei soorten zeevogels, waaronder een lepelaar langs het strand.

Dit was absoluut een van de hoogtepunten van onze eilandtoer over Lanzarote.

Bron: https://www.corendon.nl/lastminutes/spanje/canarische-eilanden/lanzarote