Arrecife Lanzarote

Arrecife is de sfeervolle hoofdstad van Lanzarote. De stad ligt aan de oostkust van het eiland en telt ongeveer 57.000 inwoners.


Arrecife kustArrecife werd in 1852 de hoofdstad van het eiland en volgde daarmee de oude hoofdstad Teguise op. Door de aanwezigheid van de haven vervult de stad economisch gezien een belangrijke rol op het eiland.

Hoewel het toerisme zich vooral concentreert in de badplaatsen Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca komen er ook veel toeristen naar Arrecife. Het gros van de toeristen bestaat uit dagjesmensen, die vakantie vieren in een van de grote badplaatsen en een uitstapje naar de hoofdstad maken. Daarnaast bestaat een groot deel van de toeristen uit opvarenden van de vele cruiseschepen, die Arrecife jaarlijks aandoen.

Arrecife heeft een uitstekend winkelgebied met de nieuwste Spaanse mode en belastingvrije winkels, waar camera’s, sieraden, parfum, drank en tabak (en natuurlijk de beroemde Canarische sigaren) worden verkocht. Na een dagje winkelen is het goed toeven in een van de vele restaurants. De keuken van de Canarische Eilanden is sterk beïnvloed door het Spaanse vasteland. Visgerechten zijn vaak de beste keuze en worden traditioneel geserveerd met papas arugadas (gekookte rimpelige aardappelen) en een groene kruidige saus. Proef de ron miel (honing-rum) of de lokale wijnen, die uitstekend gedijen in de vulkanische bodem.

Grote delen van de stad zijn onlangs onderhanden genomen, er is een aantrekkelijke promenade met palmbomen en veel gerestaureerde koloniale gebouwen. U bent binnen een uur bij alle belangrijke bezienswaardigheden op het eiland.

ArrecifeBezienswaardigheden Arrecife

Castillo de San Gabriel
Deze burcht werd in de zestiende eeuw gebouwd als verdedigingsfort tegen de piraten die Arrecife regelmatig belaagden. Tegenwoordig doet het bouwwerk dienst als museum en is het een fraai uitzichtpunt op de stad.

Castillo de San José
Deze burcht is in de achttiende eeuw gebouwd op een klif bij de haven. Vanaf het fort heb je een fraai zicht op de haven van Arrecife. Tegenwoordig is er het Internationaal Museum voor Hedendaagse Kunst gevestigd.

Kerk van San Ginés
De Iglesia Matriz de San Ginés Obispo is gewijd is aan de patroonheilige van Lanzarote.

Calle León y Castillo
Calle León y Castillo, de belangrijkste winkelstraat, vormt het winkelhart van de stad. Naast veel winkels zijn hier veel restaurants en cafetaria’s met gezellige terrassen gevestigd.

Charco de San Ginés
Op het water van de lagune Charco de San Ginés dobberen de vissersbootjes. ‘s Avonds is het een geliefde plek met de restaurants en bars rondom El Charco.

Playa del Reducto
Het witte zandstrand Playa del Reducto, aan de zuidkant van de stad, is bijna vijfhonderd meter lang en omzoomd door een wandelpromenade.

Mercado Turístico y Artesanal
Iedere zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur wordt op en rondom Plaza de Las Palmas de wekelijkse markt gehouden. Op de bijna honderd kramen worden naast dagverse producten zoals groente, fruit en vis ook kunstnijverheid, keramiek en souvenirs verkocht.


Tags :
Share This :