6 Bespaar Tips! Goedkope Auto Huren Lanzarote en meer…

Tips voor een auto huren op Lanzarote

Wat ik heb aan ervaring heb met autoverhuur op Lanzarote, kunt u hieronder lezen. Ik ga hieronder in op een aantal onderwerpen zoals.

 • Welk type auto is het beste te gebruiken op het eiland.
 • Tips over de beste autoverhuurbedrijven en hoe je kosten kunt besparen.
 • Aanbevelingen over gebruik van een auto op Lanzarote.
 • De belangrijkste dingen om misverstanden en hoge kosten te voorkomen.

Auto huren Lanzarote- Is het zinvol?

Dat hangt af van wat voor vakantie u wilt genieten, maar als u in staat wilt zijn, om gemakkelijk van het vliegveld naar de verschillende badplaatsen te rijden. Of de verborgen juweeltjes van het eiland te zien zoals rotsformaties, of minder bekende stranden te ontdekken.

Maar ook om een plaats vroeg te bezoeken voor de (toeristische) drukte losbarst of om te genieten van prachtige zonsopgangen en zonsondergangen.

Dan is een huurauto de beste optie.

6 Bespaar Tips – Goedkope auto huren Lanzarote

Als de kosten laag houden belangrijk voor u is, moet u dit doen:

 1. Boek zeer vroeg een huurauto op Lanzarote.
 2. Breng de auto terug waar u hem hebt opgehaald.
 3. Boek een zo klein mogelijke auto.
 4. Let op de tijden van ophalen en wegbrengen, autoverhuurbedrijven rekenen meestal per 24 uur.
 5. Kies een autohuur met annuleringsmogelijkheid.
 6. Als u een auto huurt voor een aantal dagen, controleer dan de prijs voor 1 of een paar dagen extra. Soms geven bedrijven een korting voor het huren voor een langere periode, en kosten de extra dagen maar iets meer, zo kunt u goedkoop auto huren.

Hoe veilig is auto rijden op Lanzarote?

Is het veilig en gemakkelijk om op Lanzarote te rijden. Het antwoord is Ja.. De meeste wegen zijn in goede staat. Het is gemakkelijk de weg te vinden op het eiland en de wegen zijn overzichtelijk en vaak zeer goed onderhouden.

Het moeilijkst zijn de enkele bergwegen in het noorden, maar die zijn niet erg lang.

U leest misschien horrorverhalen op het internet over auto rijden in het buitenland. Maar vergeet niet dat al die honderdduizenden mensen die geen problemen hadden, dit niet op het internet hebben geschreven! Auto rijden op de Canarische eilanden is net zo veilig zo niet veiliger als bij ons in Nederland en België.

Essentiële tips – (persoonlijke ervaring)

Als u niet het hele artikel met tips over het huren van een auto op Lanzarote wilt lezen, volgt hier een korte samenvatting van mijn belangrijkste tips:

 • Er is geen bijzondere aanbeveling nodig, wat betreft grootte of vermogen van de auto. De wegen op Lanzarote zijn over het algemeen breed en niet extreem steil.
 • Boek vroeg (thuis) bij een autoverhuur bedrijf, om de beste prijzen en de ruimste keuze aan auto’s te krijgen (vergeet niet dat Lanzarote een eiland is, het aanbod is hierdoor ook minder dan op het Spaanse vaste land).
 • Er zijn een paar gebieden die alleen bereden kunnen worden met een 4 wheeldrive voertuig, maar niet veel en ik raad daarom niet aan om (dure) vier wheel drive auto te huren.
 • Controleer de te huren auto op Lanzarote bij overhandiging en neem foto’s van alles wat u ziet (vergeet het dak en de onderkant van de bumper niet).
 • Veel autoverhuur bedrijven staan niet toe dat u de veerboot naar het naburige eiland Fuerteventura neemt.
 • Controleer het verhuur contract, want de meeste auto verhuurmaatschappijen staan het rijden op onverharde wegen niet toe. Dit betekent dat als u met uw huurauto over een strand rijdt en een technisch probleem krijgt, u veel geld zult moeten betalen voor de (sleep)service.

Autoverhuur Lanzarote deze gebruik ik persoonlijk

U zult Sunnycars in dit artikel tegenkomen. Dit is het autoverhuurder die ik persoonlijk gebruik (sinds ik deze had ontdekt om goedkoop een auto te huren op Lanzarote ). Als ik eenmaal een vakantie heb gekozen, kijk ik naar de aanbiedingen en de soorten voertuigen die beschikbaar zijn.

Voorwaarden auto huren op Lanzarote

Rijbewijs om een auto te huren op Lanzarote, eerst en vooral, vergeet je rijbewijs niet!

Dan gelden de volgende regels: Mensen met een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs mogen op hun Lanzarote vakantie met hun geldige nationale rijbewijs rijden.

Leeftijdseisen / Rijervaring

De officiële minimumleeftijd voor een rijbewijs in Lanzarote (net als in Spanje) is 18 jaar.

Veel autoverhuurbedrijven op Lanzarote eisen echter dat u 21 of 23 jaar oud bent, en ze eisen vaak dat u ten minste één jaar in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch rijbewijs.

Er zijn autoverhuur bedrijven die extra kosten in rekening brengen als u jonger bent dan 25, maar ook extra kosten kunnen in rekening worden gebracht als u ouder bent dan een bepaalde leeftijd. (Verhuur bedrijven proberen hiermee hun schade risico te beperken).

Creditcard waarmee u de borg kunt betalen.

Vergeet niet dat, tenzij u ervoor gekozen hebt om een uitgebreide verzekering rechtstreeks bij het autoverhuurbedrijf af te sluiten, u gevraagd zal worden om een vergoeding (borg) te betalen met uw creditcard, ook bekend als een waarborgsom (bovenop de betaling).

Dit bedrag, het “eigen risico”, wordt via uw creditcard op uw rekening geblokkeerd (en weer vrijgegeven wanneer u het voertuig terugbrengt).

Aangezien dit bedrag bovenop de betaling komt, kan het zijn dat u tegen de dagelijkse/wekelijkse of maandelijkse limiet van uw creditcard aanloopt.

Ik heb gezien dat veel mensen bij verhuurbedrijven verrast werden door deze situatie en problemen hadden om ermee om te gaan.

Hoe kunt u het probleem oplossen?

 • Een auto huren Lanzarote bij Sunnycars, ze hebben een unieke auto huren zonder creditcard service. Met de service hoeft u geen waarborgsom te betalen bij auto huren Lanzarote.
 • Gebruik een andere creditcard voor de waarborgsom,
 • Neem voor uw vakantie contact op met uw bank of creditcard verzekering om uw limiet te verhogen.
 • Neem een uitgebreide autohuur verzekering zonder eigen risico.

Auto huren Lanzarote – Wanneer en waar

Lanzarote is een zeer populaire reisbestemming, zowel in de zomer als de wintermaanden. Dus als u een ruime keuze aan autotypes en goede prijzen wilt hebben, moet u uw auto zo vroeg mogelijk huren.

Je zult geen last minute aanbiedingen vinden tijdens de kerstvakantie en in de zomer.

Als u Lanzarote vakantie heeft gekozen, reserveer dan zo snel mogelijk een huurauto!

Waar auto huren op Lanzarote

Auto huren Lanzarote airport, maar ook in de belangrijkste badplaatsen. U kunt dus ook uw auto huren voor slechts een paar dagen in de plaats (badplaats) waar u verblijft.

Maar om geld te besparen, denk ik dat het beter is om uw auto te huren voor de gehele duur van uw verblijf op de airport van Lanzarote in Arrecife.

Welk type /model auto huren Lanzarote

Autoverhuur Lanzarote goedkope auto huren
Sunnycars auto huren Lanzarote zonder waarborgsom >>

Aanbevelingen over de grootte van de auto en het vermogen, dit hangt natuurlijk het meest af met hoeveel mensen u reist en hoeveel bagage u hebt.

Het is niet zo om een speciaal auto model aan te beleven op Lanzarote. En ook geen aanbeveling voor grootte of kracht, natuurlijk kiest u wel een model met airconditioning.

Het parkeren is overal eenvoudig en ruimschoots aanwezig, de wegen zijn prima, en niets is extreem steil. De meeste auto’s in Spanje hebben een handgeschakelde versnellingsbak. U betaalt meer voor een automatische versnellingsbak maar er is wel minder keuze in deze modellen.

Het grootste aanbod autoverhuur op Lanzarote vindt u in:

 • Car rental airport / Auto huren Lanzarote airport
 • Auto huren Playa Blanca
 • Arrecife auto huren.

Brandstofkeuze – Benzine of Diesel

Een benzinestation wordt in het Spaans “estación de servicio” genoemd. Benzine is verkrijgbaar aan de groene pomp – “gasolina” genoemd en indien loodvrij “gasolina sin plomo”. Diesel is aan de zwarte pomp en wordt “gasoil” genoemd.

 • Benzine tanken Spanje / Lanzarote –  Groene pomp – “gasolina” – loodvrij “gasolina sin plomo”
 • Diesel tanken Spanje / Lanzarote –  Zwarte pomp –  “gasoil”
diesel en benzine tanken auto huren Lanzarote

Vierwielaandrijving nodig op Lanzarote?

Ik raad het niet aan, er zijn een paar gebieden op dit Canarische eiland die alleen met een all wheeldrive auto bereden kunnen worden, maar niet veel. Zelfs als u een 4WD hebt, moet u weten dat de verzekering die bij de huur is inbegrepen waarschijnlijk niet het gebruik van het voertuig buiten verharde wegen dekt.

Dit is vaak het geval in vele landen. Lees de kleine lettertjes voor de voorwaarden.

Overweeg hulp onderweg

Bij sommige aanbieders is het, of een deel ervan, inbegrepen in uw huurcontract.

Autoverhuur Lanzarote pech onderweg

De dekkingsvoorwaarden variëren, ze omvatten meestal:

 • Verlies of beschadiging van autosleutels.
 • Sleutels op slot in de huurauto.
 • Lekke band.
 • Huurauto met pech.
 • Auto zonder brandstof.

Als u Lanzarote bezoekt en met de auto verkent, dan is een pechhulp een goede optie. Vooral omdat u niet bekend bent op het Canarische eiland is een goede service bij pechhulp zeker gewenst. U kunt dit vragen bij de balie als u de auto ophaalt.

Heeft u navigatie nodig?

Om te navigeren, kunt u een auto huren met navigatie, maar u kunt ook uw eigen GPS (tomtom) meenemen. Dit is ideaal u weet precies hoe het werkt en u kunt al uw favoriete bestemmingen op Lanzarote van tevoren invoeren, wat veel tijd bespaart.

Gebruik uw navigatie op uw telefoon.

Als u een telefoon hebt, vergeet dan niet dat er extra verbruikskosten kunnen zijn. Vergeet de auto oplader en houder voor uw telefoon niet voor het gemak!

Verplicht in de huurauto

Controleer of onderstaande en voorgeschreven uitrusting in de auto aanwezig is. Op Lanzarote moet de volgende uitrusting in de (huur)auto aanwezig zijn:

 • 2 waarschuwingsdriehoeken.
 • Reflecterende hesje, vest of jas.
 • Reservewiel en gereedschap om het wiel te verwisselen.
 • Eerstehulpkit (aanbevolen, niet verplicht)
 • Zaklamp (aanbevolen, niet verplicht)

Auto pech / probleem ?

Verlies je huurcontract niet, daarin vindt u de stappen die u moet ondernemen als u een probleem met uw auto hebt. In de meeste gevallen is er een pechhulp dienst waarvan het nummer op het contract staat.

U kunt dan contact opnemen met het verhuurbedrijf om uit te zoeken hoe u de auto kunt vervangen.

Vergeet niet uw brandstof verbruik.

Tegenwoordig hebben meer en meer maatschappijen de regel ingevoerd dat u uw auto met hetzelfde tankpeil moet inleveren (in plaats van een volle tank te krijgen en een volle tank in te leveren).

Dit is erg vervelend, maar voor bedrijven gemakkelijker te beheren. Daarom moet u weten hoeveel de auto verbruikt en hoeveel kilometers u nog te gaan hebt, als u geen geld wilt verspillen.

Mogelijke gevaren onderweg

Er zijn 3 grote gevaren waar u op moet letten als u op Lanzarote met een auto rijdt:

Het grootste gevaar is dat je wordt afgeleid door de prachtige landschappen. De gestolde lava is erg indrukwekkend en u wilt het landschap van dichtbij bekijken, maar er is geen plaats om te stoppen.

Dit is het moment dat het gevaarlijk wordt, omdat u naar het landschap wilt kijken, kan lokale bevolking die naar hun werk wil gaan ongeduldig zijn. Bij het inhalen, zijn ze soms een beetje gek. Kijk dus altijd in uw spiegels, vooral wanneer u afslaat op een lange rechte weg.

In het weekenden en vakantieperiodes nemen fietsers de wegen over, wees extra voorzichtig bij het inhalen.

Kiezen van autoverhuur op Lanzarote

 1. Ten eerste moet de aanbieder natuurlijk het type voertuig aanbieden dat u nodig hebt.
 2. Controleer de annuleringskosten.
 3. Het toegestane aantal kilometers, afhankelijk van wat u van plan bent te gaan doen, moet u op zoek gaan naar een onbeperkt aantal kilometers of een vast aantal kilometers per dag.
 4. De ophaallocatie, sommige aanbieders vereisen een pendeldienst om bij de verhuurplaats te komen.
 5. En als u van plan bent om naburig eiland Fuerteventura te bezoeken in dezelfde huurauto, vergeet dan niet om te controleren of het is toegestaan.

Inleveren auto bij autoverhuur Lanzarote

Voor alle zekerheid dient u de auto tijdens de openingsuren af te geven, zodat alle controles kunnen worden uitgevoerd en bevestigd. Zorg voor een document dat bevestigt dat alles in orde is. Als dit niet het geval is, of als u haast hebt en geen formulier kunt krijgen, zorg er dan voor dat u gedateerde foto’s van de auto maakt voordat u de auto aflevert.

Het is waar dat u op het internet horrorverhalen kunt lezen over het huren van auto’s op Lanzarote. Vergeet echter niet dat duizenden en duizenden mensen die geen problemen hebben, niet schrijven dat alles goed is gegaan met het huren van een auto.

Dus laat u niet weerhouden om een auto te huren op Lanzarote. Als u een gerenommeerd bedrijf hebt gekozen en de regels volgt, zou alles vlot moeten verlopen.

Wat te doen als u de auto beschadigt?

Als uw huurauto beschadigd is, is het eerste wat u moet doen contact opnemen met het autoverhuurbedrijf.

 • Als uw huurauto alleen een basisverzekering heeft, zult u de schade zelf moeten betalen tot het bedrag van uw eigen risico.
 • Als u een uitgebreide verzekering hebt bij het autoverhuurbedrijf, controleer die dan en de schade zou gedekt moeten zijn.

Samenvatting

.Een auto huren Lanzarote is verreweg de beste en meest flexibele manier om het eiland te ontdekken.

Lanzarote is een adembenemend landschap met maanachtige vulkanische velden, uitgestrekte grotten, uitstekende wijnmakerijen en adembenemende uitzichtpunten. De enige manier om dit zeldzame landschap echt te waarderen is door er op uit te trekken.

De wegen zijn rustig en goed bewegwijzerd, dus het is gemakkelijk om te navigeren. Dit maakt rijden een ontspannen ervaring, het tegenovergestelde van bijna overal in Nederland en België.