Belangrijke feesten en evenementen op Lanzarote

Lanzarote kent jaarlijks een aantal belangrijke feesten en evenementen; hieronder zetten we de belangrijkste op een rijtje.

Carnaval LanzaroteCarnaval

In februari of maart wordt het carnaval gevierd met processies en feesten op verschillende data gedurende de carnavalsperiode in Arrecife, Puerto del Carmen, Teguise, Playa Blanca en andere plaatsen op het eiland. Oude tradities vermengen zich met moderne festiviteiten. In  Teguise kunt u kennismaken met een van de meest interessante tradities, de Diabletes, een dans die meer dan 500 jaar teruggaat.

Lanzarote Wine Run & Traditional Cuisine Festival

Hardlopen en wijn? Wat kan er mis gaan? Deelnemers aan deze 21 km lange race in juni stoppen bij wijngaarden in La Geria, het vulkanische wijngebied, om zowel wijnen en lokale producten, bereid door de beste chef-koks op het eiland, te proeven. Als je geen zin hebt in de lange run kun je je in plaats daarvan ook aanmelden voor de 11 km.

Corpus Christi en San Juan Festival

Tijdens het Corpus Christi feest in juni worden de straten in Arrecife en Haría versierd met gekleurd zout, terwijl bij het San Juan festival ‘s nachts midzomer wordt gevierd met vreugdevuren op de stranden van het eiland.

San Ginés

In augustus eert Lanzarote San Ginés, haar patroonheilige met festiviteiten in verschillende delen van het eiland, en in het bijzonder in Arrecife met live muziek, een fair, kraampjes en vuurwerk. De San Ginés International Regatta is een van de oudste zeilevenementen in Spanje. De race heeft betrekking op de 111 nautische mijlen tussen Las Palmas op Gran Canaria en Arrecife in Lanzarote.

Onze-Lieve-Vrouwe van Los Dolores bedevaart en festival

In september nemen duizenden mensen deel aan dit traditionele evenement, van over het hele eiland komen mensen ‘s middags samen in Tinajo (in de buurt van Teguise), en natuurlijk is er eten en drinken. De stoet, met karren getrokken door kamelen en ezels, vertrekt vervolgens naar de Mancha Blanca kapel.

Lanzarote-La Graciosa zwemwedstrijd

Goede zwemmers hebben misschien zin om in oktober mee te doen aan de 2,6 km lange oversteek van El Risco, op de noordpunt van Lanzarote, naar het eiland La Graciosa. Een gebeurtenis, die sinds de start 20 jaar geleden, steeds meer aan populariteit wint.

Haría Extreme

Dit evenement in oktober in het noorden van het eiland is geen echte wedstrijd. Iedereen kan meedoen, je kunt het heel serieus nemen en op tijd lopen, maar kunt ook gewoon een beetje joggen of gewoon lopen, neem je tijd en klets ondertussen lekker met je vrienden. Je kunt ook met het hele gezin meedoen met een aantal leuke activiteiten.

Ocean Lava Triathlon

Je kunt er ook voor kiezen om een kwart of halve afstand te doen van dit in november gehouden populaire evenement, dat begint met zwemmen aan het strand in Puerto del Carmen, gevolgd door fietsen door de wijngaarden in het vulkanische landschap van La Geria en dan lopend terug langs de promenade naar Puerto del Carmen.

Tags :
Share This :