Costa Teguise

Zandstranden, goede restaurants en accommodaties en gemakkelijke toegang tot veel van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland maken Costa Teguise een uitstekende uitvalsbasis voor uw vakantie in Lanzarote.


Costa TeguiseGelegen aan de zuidoostelijke kust ten noorden van Arrecife is Costa Teguise in grootte de derde toeristische badplaats van Lanzarote.

Het is slechts 15 minuten rijden van de luchthaven Arrecife en een ideale plek om de belangrijkste toeristische en culturele bezienswaardigheden van het eiland, zoals de César Manrique Foundation en sfeervolle dorpjes zoals Arrieta en Haria, te verkennen.

De vroegere hoofdstad van het eiland, Teguise, is ook slechts 10 tot 15 minuten rijden van Costa Teguise. De rustige straatjes en historische gebouwen zijn het ontdekken waard, tenzij u op een zondag gaat, wanneer de grote wekelijkse markt in volle gang is.

Arrecife, de kosmopolitische hoofdstad van het eiland, ligt ook in de buurt en hoewel het niet beschikt over zoveel historische gebouwen als Teguise, is het een fascinerende plek om te verkennen. Het is de thuisbasis van twee kastelen, van Lanzarote’s belangrijkste winkelstraat Calle Real en een grote wekelijkse markt, die elke zaterdagochtend plaatsvindt rond de kerk van San Gines.

Costa Teguise is een speciaal gebouwde badplaats, die vorm begon te krijgen in de jaren 70, onder auspiciën van César Manrique. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een upgrade alternatief voor Puerto del Carmen en werd tijdens de jaren 80 zeer populair bij Duitse en Scandinavische toeristen.

Sommige bezoekers zeggen dat het resort een organisch hart ontbreekt – het is waar dat het niet zo sfeervol is als de oude binnenstad in het havengebied in Puerto del Carmen. Er is echter nog volop te beleven in en rond Playa Cucharas, het strand en in het Playa Bastian gebied, de thuisbasis van de meeste en beste restaurants in het resort.

Een van de beste manieren om Costa Teguise te verkennen is om een wandeling te maken langs de boulevard, die u langs alle van de vijf belangrijkste stranden voert en in de richting van het Las Maretas paleis, oorspronkelijk gebouwd voor koning Hoessein van Jordanië en nu gebruikt voor bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders, zoals de koning van Spanje en voormalig premier Zapatero, die een regelmatige bezoeker van het eiland is.

Costa Teguise strandCosta Teguise is als meest noordelijke van de belangrijkste badplaatsen op Lanzarote het minst beschut. Als gevolg hiervan kan het hier in de wintermaanden koeler en winderiger zijn dan in de zuidelijker gelegen rivalen.

Dat verklaart voor een deel waarom Costa Teguise achter Puerto del Carmen en Playa Blanca de nummer 3 badplaats van Lanzarote is geworden. Deze factoren worden rond maart veel minder belangrijk, hoewel het nog steeds meer kan waaien. Tijdens de zomermaanden is deze wind echter een echt godsgeschenk.

Hoewel veel van de activiteiten rond het strand plaatsvinden, met name windsurfen is hier heel populair (als gevolg van de wind), is er veel meer te doen in en rond Costa Teguise dan alleen genieten van de zon. Er zijn vijf stranden, alle bestaande uit goudkleurig zand. De belangrijkste zijn Playa Cucharas en Playa Bastian die goede faciliteiten hebben zoals toiletten, ligstoelen en parasols, terwijl anderen, zoals Playa Ancla, meer natuurlijk zijn.

Costa Teguise – Ideale uitvalsbasis

Costa Teguise is ideaal gelegen om de vele toeristische attracties in het noorden van Lanzarote te bezoeken zoals de Cueva de los Verdes, Jameos del Agua en de Jardin de Cactus. Deze zijn allemaal gemaakt door de plaatselijke kunstenaar César Manrique, wiens voormalige woning en atelier op slechts tien minuten rijden liggen in Tahiche. Dus als u van plan bent om zonnebaden te combineren met sightseeing is Costa Teguise een uitstekende keuze.

Het Aquapark ligt op ongeveer tien minuten lopen van de Pueblo Marinero in de richting van Tahiche en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Entree voor een halve dag kost €15 voor kinderen en €18 voor volwassenen.

De beoordelingen verschillen, kinderen vinden het natuurlijk geweldig, maar het is niet te vergelijken met de grote waterparken die je op andere bestemmingen tegenkomt en het water kan tijdens de wintermaanden een beetje koud aanvoelen. Het resort beschikt ook over een aquarium, weer niet de grootste, maar het kan een leuke afleiding zijn voor gezinnen met kinderen op Lanzarote.

Windsurfen is, zoals eerder vermeld, een belangrijk tijdverdrijf in voor bezoekers en bewoners. Rond het strand van Las Cucharas zijn windsurfscholen, winkels en verhuurbedrijven bij elkaar gevestigd. Voor de meeste niveaus worden er passende cursussen aangeboden, van beginners tot gevorderden.

Fietsen en lopen zijn ook heel populair, het zwoele klimaat en de veilige wegen zorgen voor een zeer aangename ervaring. Costa Teguise is ook nog de thuisbasis van de oudste golfbaan op het eiland, dus u kunt hier het hele jaar door terecht voor achttien holes in de zon.

Net als de meeste speciaal gebouwde resorts, is er geen tekort aan winkels gericht op de toeristische sector, met tal van juweliers, cadeauwinkels, belastingvrije elektronica en parfums, luxe merkkleding en schoenen; voor bijna elk budget en smaak is er wel iets te vinden.

Voor het echte nachtleven op Lanzarote moet u naar Puerto del Carmen, als u ergens wilt dansen of tot in de kleine uurtjes in een club wilt doorbrengen moet u daar naartoe. Costa Teguise is rustiger, maar heeft wel een paar leuke locaties, zoals de Krazy Lounge. Er is regelmatig live jazz bij Jazz Mi Madre, dicht bij de Pueblo Marinero en er zijn tal van bars en restaurants. Maar als u zich echt wilt uitleven zult u teleurgesteld worden. Costa Teguise scoort hoog als het gaat om uit eten gaan. De meeste goede restaurants bevinden zich in Playa Bastian, met Oscars, El Navarro en Isla Bonita als zeer goed beoordeeld.

Costa Teguise is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en taxi’s zijn gemakkelijk beschikbaar. Maar als u het meeste uit uw vakantie wilt halen en de verder gelegen toeristische attracties wilt bezoeken, moet u overwegen om een auto te huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in het resort, maar vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Daarom is het aan te bevelen uw huurauto vooraf te boeken.