Een ideaal dagje uit op Lanzarote

Hier zijn twee suggesties voor een ideaal dagje uit op Lanzarote.


Aan u de keus, een dagje aan het strand of een tour over het eiland.

Een dag naar het strand

Lanzarote canarische eilandenNet ten oosten van de badplaats Playa Blanca ligt Papagayo, een halve maan van wit zand beschut door rotsen in een natuurgebied op de zuidpunt van het eiland, met een prachtig uitzicht over de zee naar Fuerteventura.

 

Hopelijk is het niet te druk in deze tijd van het jaar, maar er zijn genoeg andere baaien in de buurt om uit te kiezen. Met de auto volgt u gewoon de borden vanaf Playa Blanca. De stranden zijn toegankelijk via een pad, entree bedraagt € 3, waarvoor u ook kunt parkeren. Nog veel leuker is het om vanaf Playa Blanca met de boot Princesa Yaiza te gaan, een retour kost € 15.

Voor de lunch kunt u natuurlijk een picknick meenemen naar het strand, maar u kunt ook een tafeltje op het terras van Casa Angelina uitkiezen en een paella of kokkels, garnalen of inktvis bestellen. Een korte rit langs de westkust brengt u naar een totaal andere kustlijn, waar de Atlantische Oceaan op de kliffen van donkere vulkanische stenen slaat.

Stop bij Los Hervideros om de golven in de grotten te zien slaan, vervolgens verder naar het ongelooflijk mooie strand van El Golfo, waar een groene lagune zich langs het zand uitstrekt. De kliffen zijn onderdeel van een krater die is uitgehold door de zee. Aan het einde van de dag gaat u heerlijk dineren in het dorp El Golfo, waar u aan de zee de keuze heeft uit verschillende restaurants. Installeer u bijvoorbeeld in Bogavante (Avenida Marítima 39, El Golfo) om onder het genot van een fles witte wijn en garnalen, octopus of een goede paella naar de zonsondergang te kijken.

Een Eilandtour over het eiland Lanzarote

Timanfaya‘s Ochtends naar de voormalige woning van César Manrique, temidden van een lava veld in Tahiche, in de buurt van Costa Teguise. Het is nu een stichting gewijd aan zijn leven en werk. Dan noordwaarts naar de betoverende Jardin de Cactus, die hij heeft aangelegd op een oude steengroeve. Onderweg kijkt u naar de windsculpturen die hij maakte en rotondes over het hele eiland sieren.

Voor de lunch gaat we naar El Amanecer (La Garita 46, Arrieta), een familiehotel met een terras direct aan zee in de buurt van het La Garita strand in Arrieta aan de noordoostkust van het eiland. Wanner u hier vóór 13.00 uur bent is er vast nog plaats aan één van de beste tafels aan de waterkant. De vis is zo vers als je ze maar kunt krijgen en de porties zijn royaal.

Na de lunch noordwaarts naar Los Jameos del Agua, waar César Manrique zijn magie losliet op een van de grotten in de lava buis die naar beneden loopt naar de zee vanaf de Monte Corona vulkaan. Op de noordelijke punt van het eiland toverde hij een oude kanonnenbatterij aan de rand van de klif om in een restaurant en een uitkijkpunt, de Mirador del Río. Naar het zuiden zie de mooie stad Teguise, de oorspronkelijke hoofdstad van het eiland.

We rijden verder door La Geria, het wijngebied, waar elke wijnstok is geplant in een cirkelvormige holte in de vulkanische bodem, beschermd door een gebogen muur van basalten rots. Het diner gebruiken we in El Chupadero (Carretera de la Geria 3), in het hart van La Geria, een gezellige bar en restaurant met een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Probeer een paar van de wijnen met tapas – en misschien een paar van de lokale geitenkaasjes. Soms is er een dj of live muziek.