Dit unieke vulkanische eiland biedt een breed scala aan excursies, bezienswaardigheden en attracties. Zowel wonderen van de natuur als het Nationaal Park Timanfaya en de magische creaties, zoals de centra van kunst, cultuur en toerisme, ontwikkeld onder auspiciën van César Manrique.

Populairste excursies op Lanzarote

Catlanza Catamaran Trip Lanzarote

Genieten van een onvergetelijke dag op de luxe catamaran Catlanza naar de prachtige stranden van Papagayo.
Stel je voor in de prachtige jachthaven van Puerto Calero aan boord te gaan van deze indrukwekkende catamaran voor de ideale zeilcharter naar de gouden stranden van Papagayo.

Met de aardige bemanning van de Catlanza bent u verzekerd van de meest vriendelijke en ontspannen bediening op Lanzarote. Dus waarom niet achteroverleunen en verwend worden met de gedachte die je altijd had … het leven is een grote verwennerij. Haal een drankje aan de bar en kijk ondertussen uit naar dolfijnen en walvissen op weg naar Papagayo.

Eenmaal afgemeerd in een beschutte baai is het het tijd om de kristalheldere wateren te verkennen. Maak optimaal gebruik van de snorkeluitrusting en de adviezen van de toegewijde bemanning. Voor nog meer avontuur kunt u de bemanning vragen voor een opwindende rit op een van de jetski’s in de baai.

Na verloop van tijd zult u echter worden getrokken door de uitnodigend geurende aroma’s van het koken aan boord, als de kok een heerlijke warme pasta maaltijd met ofwel tonijn of een vegetarische saus, salade, kaas en brood serveert om de hongerige magen te voeden!

Uiteindelijk wordt het tijd om weer te vertrekken. Zachtjes terug zeilend langs de grillige kustlijn mag u het roer even overnemen of zelf aan de touwen hangen. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker ontspannen met een drankje in de hand als afsluiting van deze perfecte dag.<

Alle drankjes, lunch, vervoer, jetski en snorkelen is in de prijs inbegrepen.

Bijzondere excursie op Lanzarote – Onderzeeboot Safari

Ontdek Lanzarote vanuit een uniek perspectief met de onderzeeboot safari met de speciaal hiervoor gebouwde Yellow Submarine. Vanuit de luxe jachthaven van Puerto Calero biedt het 18,5 meter lange schip comfortabel plaats aan 48 personen en wordt gedomineerd door twee reusachtige observatievensters aan elk uiteinde – elk met een diameter van 1,6 meter. Er zijn ook nog tweeëntwintig kleinere ramen en elke stoel heeft een eigen tv-monitor.

De gele onderzeeër is een van de meest geavanceerde toeristische kunststukjes in de wereld, heeft een bedrag van ongeveer 3,2 miljoen dollar gekost en is uitdrukkelijk bedoeld voor onderzeese exploratie. De onderzeeër duikt tot een diepte van 60 meter – waarbij u een ongelooflijke waaier van leven in de zee tegenkomt – en deskundige gidsen aan boord geven u alle informatie. De kosten van de onderzeeboot safari is inclusief vervoer van en naar de belangrijkste plaatsen op het eiland.

Chinijo Zeereservaat

Een nieuwe bootexcursie naar de Chinijo archipel, waaronder het eiland La Graciosa, ten noorden van Lanzarote.

Deze nieuwe excursie bezoekt de unieke omgeving van de Chinijo archipel, die wordt gevormd door Alegranza, Montaña Clara, La Graciosa en de Roque del Oeste en is aangewezen als zeereservaat. Niet alleen zijn de wateren rijk aan vissen en zoogdieren, maar op Alegranza en Montaña Clara zijn ook veel vogels. Deze twee eilanden zijn onbewoond en zijn sinds 1994 aangemerkt als beschermd gebied, waardoor ze de ideale plek vormen voor nestelende zeevogels om hun kroost groot te brengen.

De bootreis begint in Orzola, op het meest noordelijke puntje van Lanzarote, waar een van de kleinere veerboten zich elke woensdag om 9.00 uur opmaakt voor de tour naar het zeereservaat. Deze excursies op Lanzarote zijn beperkt tot kleine groepen van maximaal twaalf personen om ervoor te zorgen dat er een minimale impact is op het milieu en ook om de reis persoonlijker en aangenamer te maken. Gedurende de dag worden de gasten begeleid door een deskundige gids, met een uitstekende beheersing van meerdere talen, die interessante lokale informatie over de geschiedenis van de eilanden en de flora en fauna kan geven.

Deze geweldige excursie op Lanzarote wordt afgesloten met een drie-gangen maaltijd in Caleta del Sebo om 15.00 uur met verse vis. De maaltijd bevat ook wijn, water en koffie en betekent een gezellige afsluiting van een unieke dag, voordat de bezoekers de veerboot terug nemen naar Orzola. Bezoekers die besluiten om deze excursie naar het Chinijo zeereservaat te boeken moeten zwemkleding, een handdoek, zonnecrème, water, snacks, wandelschoenen en een extra laag kleding voor tijdens de zeereis meebrengen. De reis duurt de hele dag met terugkomst in Orzola om ongeveer 17.00 uur. De kosten zijn € 65 per persoon en is inclusief vervoer van en naar Orzola, de veerbootreis en de drie-gangen maaltijd.

La Graciosa

Deze tour combineert de kans om te gaan zeilen op een luxe catamaran met een bezoek aan het eiland La Graciosa, ten noorden van Lanzarote.

Vanuit de haven van Orzola vertrekt u met de boot Biosphera Express naar de haven van La Graciosa voor een bezoek van een uur aan Caleta de Sebo. Daarna aan boord van een luxe catamaran met een korte inleiding over het reilen en zeilen aan boord, waarna er koers wordt gezet naar de wateren van de Chinijo archipel.

Na ongeveer een uur varen zal er voor anker worden gegaan bij Yellow Mountain Beach, een strand in het zuiden van La Graciosa, waar tijd is om te zwemmen, snorkelen of duiken in het kristalheldere water. Zodra de catamaran voor anker gaat wordt er eten geserveerd, salade met pasta (met twee soorten sauzen, tomaat en tonijn), brood, boter en vers fruit. Aan de bar is water, witte en rode wijn en frisdranken verkrijgbaar.

Eenmaal klaar met de lunch en het zwemmen wordt er langs het eiland gevaren om van het ongelooflijke uitzicht en de unieke stranden te genieten. U heeft een panoramisch uitzicht op Playa de Las Conchas, dat is gelegen in het noordwesten van het eiland en wordt gekenmerkt door prachtig wit zand. En het paradijselijke strand van La Francesa met zijn schitterende witte zand, heldere water en vulkanische bergen op de achtergrond, dat dit strand een unieke en onvergetelijke plek maakt om te verblijven.

Na het varen langs de kust kunt u van boord gaan in La Graciosa, voor wat meer vrije tijd voordat u terug vaart naar Orzola.

De excursie omvat:

Informatie:

Kayak Del Mar

Lever een unieke prestatie en ontdek met een zeewaardige kajak de fascinerende en ontoegankelijke vulkanische kustlijn van Lanzarote.

Bezoek kristalheldere baaien en diverse maagdelijke zwarte stranden die alleen toegankelijk zijn vanaf zee. Beginners, zelfs zonder enige ervaring, kunnen de tocht onder leiding van een gekwalificeerde trainer maken. Voor ervaren kajakkers is dit de kans om van een hele of halve dagtocht in de wateren rond Lanzarote te genieten.

De kajaks zijn volledig uitgerust met de nieuwste materialen en snufjes. Je moet wel ouder zijn dan 14 jaar en goed kunnen zwemmen. Er is een volledig gamma van cursussen van beginners tot gevorderden beschikbaar, met de mogelijkheid voor individuele lessen. Kayak del Mar biedt tochten aan van een halve of hele dag, en er is een speciale tweedaagse expedities naar de minder toegankelijke delen van het eiland, zoals Isla de Lobos en La Graciosa.

Tijdens de herfst, winter en het voorjaar komt er een speciale ‘Island Explorer Tour”, waarbij Lanzarote vanuit een geheel nieuw perspectief kan worden ontdekt door trekking en mountainbiken.

Volcano Surf

Leer surfen op een van Europa’s top surflocaties, met het professionele team van Volcano Surf.

Lanzarote is een van Europa’s grootste surflocaties. En het team van Volcano Surf zijn de onbetwiste kampioenen van het eiland in de surfschool scene. De deskundige instructie garandeert zelfs de wankele beginners dat ze na een paar uur kunnen blijven staan.

Nieuwe cursisten kunnen kiezen uit één-op-één lessen of leren in kleine groepen. Met de toegevoegde hulp van video-coaching bij de lessen, leren de cursisten van hun fouten om snel een geoefende surfer te worden.

Het meertalige en vriendelijke team van Volcano Surf houdt toezicht op de lokale wind- en golfcondities – zodat u dagelijks les krijgt op de beste surfspots op het eiland in plaats van een vaste locatie, zoals de meeste andere scholen.

De cursussen zijn 100% veilig en geschikt voor alle leeftijden. Windsurfen gebeurt altijd onder persoonlijk toezicht.

 

Lanzarote Vision

Lanzarote Vision is een geheel nieuw concept op het eiland, die het toeristen mogelijk maakt om met speciale sightseeing bussen hun eigen route te bepalen en op en uit te stappen op 21 haltes langs de belangrijkste toeristische attracties van het eiland.

U kunt nu dus uw eigen individuele sightseeing plannen en in uw eigen tempo, zonder een auto te huren of zich aanmelden voor een rondleiding.

Lanzarote Vision bussen rijden twee verschillende routes, één in het noorden en één in het zuiden van het eiland. Toeristen kunnen overstappenen tussen deze twee routes bij het Monumento al Campesino in San Bartolome in het centrum van Lanzarote, en geven volledige toegang tot alle belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, ongeacht waar u verblijft.

Alle Lanzarote Vision bussen zijn dubbeldekkers in het topsegment, speciaal op maat gemaakte toeristische voertuigen met comfortabele stoelen, airconditioning, meertalige gidsen, een glazen dak en tv-monitoren op de rugleuningen. Veruit de meest geavanceerde manier om Lanzarote te ontdekken.

De diensten rijden elke dag van 09.00 tot 18.00 uur. Tickets zijn online te boeken en u stapt op een Lanzarote Vision bus bij de halte van uw keuze.

Noordelijke Route

De noord-route bestaat uit tien haltes: Costa Teguise, Castillo San Jose (Museum van Internationale en Hedendaagse Kunst), Arrecife, César Manrique Foundation, Monumento al Campesino, Teguise, Haria (Vallei van 1000 Palmen), Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Arrieta, Jardim de Cactus.

Zuidelijke Route

De zuid-route bestaat uit elf haltes: Haven van Playa Blanca, Marina Rubicon, Yaiza, Puerto del Carmen, Tias, San Bartolomé, Monumento al Campesino, Bodega El Grifo en Wijnmuseum, Bodega La Geria, Timanfaya Nationaal Park, Camel Station Park.

Prijzen:

Een een dagkaart kost € 19,50 per volwassene en € 17,50 per kind. Tickets zijn online te boeken.