Huurauto

Je huurauto vanuit Nederland boeken lijkt zo gemakkelijk, maar in werkelijkheid blijken mensen vaak te maken te krijgen met dubieuze praktijken.Lanzarote airportJe denkt door vooraf je huurauto te boeken direct na aankomst op de luchthaven je auto op te kunnen halen en op je gemak naar je hotel of appartement te rijden. Meestal gaat het goed, maar helaas zijn er ook verhuurbedrijven die zich schuldig maken aan dubieuze praktijken. Goldcar komt de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Hieronder kun je lezen over de ervaringen van iemand die vanuit Nederland een huurauto had geboekt en van een onbezorgde zonvakantie dacht te genieten.

Intimiderende praktijken bij het ophalen van je huurauto

Huurauto Goldcar“Na ruim vier uur vliegen en lang wachten bij de balie van het autoverhuurbedrijf op de luchthaven van Arrecife ben ik eindelijk aan de beurt. Nadat ik mijn voucher heb afgegeven wordt ik onmiddellijk geconfronteerd met een onvriendelijke dame die mij wijst op de risico’s die ik met mijn in Nederland afgesloten basisverzekering loop. Ik begrijp er helemaal niets van, ik heb vanuit Nederland toch een huurauto geboekt, inclusief gangbare verzekeringen? Daar denkt de dame van Goldcar echter heel anders over. Zij vraagt mij of ik wel weet hoeveel het me straks gaat kosten als ik een lekke band heb, een steentje door mijn voorruit krijg of motorpech heb? Bedragen van een paar tientjes tot honderden euro’s vliegen over de toonbank.

Natuurlijk hebben ze bij Goldcar de oplossing. Met de Super Relax Cover van €20,24 per dag ben ik overal van af en kan ik zorgeloos aan mijn vakantie beginnen. Dat is voor 15 dagen vakantie ruim 300 euro. Voor dat bedrag kun je in Nederland je auto een heel jaar verzekeren. Daar ga ik dus niet mee akkoord, maar ze geeft niet op. Ik krijg te horen dat er dan een maand lang 950 euro op mijn creditcard wordt geblokkeerd als borg.

Met deze absurd hoge borg en het ondertekenen van een intimiderende verklaring dat je geen extra verzekeringen wilt, hoopt Goldcar dat je alsnog de dure extra verzekering zult afsluiten. Ik vraag me af hoeveel mensen alsnog onder deze druk bezwijken, tenslotte kan niet iedereen zo’n bedrag laten blokkeren. Het ergerlijke is dat je gaat twijfelen aan de verzekeringen die je vaak maanden geleden bij de boeking van je huurauto hebt afgesloten.

Ik besluit niet te zwichten voor de dubieuze praktijken van Goldcar, maar de trukendoos gaat nog eenmaal open. Ik moet 79 euro betalen voor een volle tank benzine, terwijl je daar op Lanzarote bij de benzinepomp maximaal 46 euro voor betaalt. Hoewel dit niet ongebruikelijk is, voelt het in dit geval toch als jatten.”

Tags :
Share This :