Lanzarote informatie

Dit Spaanse eiland is nog steeds het meest traditionele van alle Canarische eilanden.

Toch is ook dit eiland na de dood van Manrique in 1992 een beetje veranderd. Puerto del Carmen en Playa Blanca zijn nu toeristische badplaatsen. Om elke toerist een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Rustig in het noorden

Het is leuk aan de Costa Teguise en in het rustige noorden.

Stranden zijn op het eiland te vinden in alle kleuren van goudkleurig tot lavazwart.

Arecife

In Arecife, hoofdstad van het eiland met een groot voetgangersgebied, kun je fantastisch shoppen.

Uiteenlopende souvenirs en handwerk zijn te koop op de markt van de oude eilandhoofdstad Teguise.

Zeker een bezoek waard is de vallei van duizend palmbomen in Haria.

Vuurbergen – Timanfaya National Park

Maar de grootste attractie op Lanzarote zijn de vuurbergen in Timanfaya National Park. Hier gloeit het nog steeds onder de aarde. Wanneer de gidsen een emmer water in een gat in de aarde gieten, schieten seconden later hete fonteinen meters hoog de lucht in.

Een andere bezienswaardigheid is het ronde restaurant ontworpen door Cesar Manrique “El Diablo” (de duivel) met de kookplaat boven een heet gat in de grond.

Algemene reisinformatie

Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan, op 140 km van de Afrikaanse kust, en is door zijn ligging vlakbij Afrika het warmste eiland van de Canarische eilanden.

De luchthaven ligt 5 km buiten de hoofdstad Arrecife.

Het eiland meet ongeveer 845 km² en heeft om en nabij 142.000 inwoners. Lanzarote verwelkomt elk jaar meer dan miljoenen toeristen.

Klimaat

Het klimaat op Lanzarote is subtropisch. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is ongeveer 20 graden. Hiermee is het eiland ook een zeer geliefde winterzon bestemming. Meer over het weer en klimaat lees je hier..

Betoverend eiland

Het hele eiland is door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeer landschap en is een van de mooiste maar ook de meest kwetsbare eilanden van de Canarische archipel.

Zeker bezoeken

De Montañas del Fuego (vuurbergen) maken deel uit van het Timanfaya-park.

De bergen zijn ontstaan uit het stollingsmateriaal van de zes jaar durende vulkaanuitbarstingen in de 18e eeuw. Vanwege deze lange periode is deze vulkanische uitbarsting op Lnzarote één van de belangrijkste in de geschiedenis van het vulkanisme.

De uitgeworpen lava en vulkanische as bedekken ongeveer een kwart van het eiland en zelfs vandaag de dag worden er nog uitzonderlijk hoge temperaturen in de aarde gemeten.

Verdere gevolgen van vulkanische activiteit op het eiland: In de gedeeltelijk onder water gelegen El Golfo-krater is een groene lagune gevormd, die wordt aangevoerd met water uit de Atlantische Oceaan via ondergrondse spleten.

Het eiland beschikt over een lange ruige kustlijn met kliffen en grotten waar de golven breken met ongewone kracht.

Rotsformaties en lagunes

Een ondergrondse lagune waar zeldzame dieren leven.

Los Jameos del Agua maakt deel uit van een lavatunnel ontworpen door de beroemde kunstenaar Cesar Manrique die harmonie creëerde tussen natuur en kunst.

De cactustuin werd ook ontworpen door Cesar Manrique, op een oppervlakte van 5.000 m² groeien maar liefst 7.200 cactussen.

Waarschijnlijk het belangrijkste werk van de kunstenaar Cesar Manrique is het uitzichtpunt Mirador del Rio. Het ligt in het noorden van het eiland, op 474 m hoogte en biedt een onovertroffen panoramisch uitzicht.

Het voormalige vissersdorpje Playa Blanca in het zuiden van het eiland is nu een van de meest populaire vakantieoorden van Lanzarote. Hier zijn ook de Papagayo-stranden, waarvan wordt gezegd dat ze de mooiste zijn op het eiland.

Ook erg populair is het strand Famara, 6 km lang, fijn goudkleurig zand en goed beschermd door een spectaculaire klif. De ideale plek om te genieten van een zonsondergang …

Pagina's: 1 2