Lanzarote Vakantie

Lanzarote behoort samen met Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura tot één van de populairste (winter)zon vakantiebestemmingen in Europa.

Een vakantie naar Lanzarote plannen start hier .. met o.a. reisinformatie, klimaatgegevens, reisaanbiedingen en nog veel meer..

 

Alle Canarische eilanden zijn van vulkanische oorsprong, maar elk eiland heeft zijn eigen, onmiskenbaar karakter.

Lanzarote is het eiland van uitersten. Gebouwen, dorpen, akkers en natuur zijn als nergens anders op de Canarische eilanden tot een samenhangend kunstwerk aaneengesmeed.

Vakantie Lanzarote

Lanzarote Spanje behoort tot één van de mooiste (vakantie) eilanden met prachtig gerestaureerde dorpen als Haría, Teguise en Yaiza. César Manrique, de onvolprezen architect en kunstenaar, heeft samen met de overheid een bepaalde norm gesteld aan bebouwing en gebouwen op het eiland.

Hotels en vakantie appartementen zijn gebouwd in een bepaalde stijl en een uiterlijke verschijning die past bij de sfeer op het eiland.

Arrecife Caleta de Famara Teguise Haria san bartolome Puerto Calero Costa Teguise Playa Blanca puerto del carmen Image HTML map generator

Authentiek Canarisch eiland
Je zoekt vergeefs naar (schreeuwende) reclameborden langs de wegen op het eiland, dit in tegenstelling tot Tenerife of Gran Canaria. De huizen op het platteland zijn doorgaans witgekalkt, de deuren en kozijnen meestal groen of blauw geschilderd.

In de buurt van de vuurbergen contrasteren ze sterk met de zwarte, roze, purperen en bruine tinten van de alom aanwezige lava. Met uitzondering van kerktorens is er haast geen bouwwerk te vinden op Lanzarote welke hoger is dan een Canarische palmboom.

Lanzarote vakantie – Rust in een bijzondere omgeving

In tegenstelling met de eilanden Tenerife en Gran Canaria behoort Lanzarote tot een bijzonder Canarisch eiland. Niet voor niets staat dit Spaanse eiland bij veel vakantiegangers boven aan de lijst om te bezoeken. Zo kun je met TUIfly goedkoop naar één van de eilanden. Veel vulkanische eilanden hebben zwarte stranden, maar op geen enkele reisbestemming zijn ze zo artistiek van vorm als op Lanzarote.

Engelstalige video over het eiland

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rsMGk4g4lso&width=450&height=367&controls=2[/embedyt]

 

Lanzarote  Stranden

De overgrote meerderheid van de 93 stranden op het eiland hebben prachtig gouden of wit zand,natuurlijk zijn er ook zwarte lava stranden te vinden. Papagayo Beach, in het zuidelijke puntje, staat bekend als één van de allerbeste op het eiland met ook nog eens het mooiste weer het hele jaar door.

Klimaat Lanzarote
Lanzarote heeft het hele jaar door een warm en aangenaam klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 22° C en zeer weinig neerslag (gemiddeld minder dan 16 dagen per jaar), een ideaal klimaat voor een heerlijke vakantie.

December en januari zijn de maanden waarin neerslag het meest waarschijnlijk voorkomt. In het noorden van het eiland waait het over het algemeen meer en het is er vaak meer bewolkt. Lichtgewicht, dunne kleding is aan te bevelen, naar het seizoen aangevuld met iets tegen de wind.

Af en toe kan de temperatuur oplopen tot 40 ° C en hoger, als de siroccowind warme, droge en zanderige lucht uit de Sahara meevoert. Dit kan variëren van een paar uur tot een week.

Lanzarote – Wanneer schijnt de zon!

Check je reismaand en ontdek of dit de beste reisperiode is voor jou.

Wintermaanden

 

 • December
 • Januari
 • Februari
Lentemaanden

 

 • Maart
 • April
 • Mei
Zomermaanden

 

 • Juni
 • Juli
 • Augustus
Herfstmaanden

 

 • September
 • Oktober
 • November

Toerisme op het eiland

De toeristische plaatsen aan de oostkust, waar strandliefhebbers en zonaanbidders zich vermaken vallen ietwat buiten het harmonieuze karakter van de rest van het eiland. Het gedeeltelijk door César Manrique ontworpen vakantieplaats Costa Teguise.

Badplaatsen

Het rustiger Playa Blanca en de prachtige zandstranden van El Papagayo zijn erg populair bij vakantiegangers vanuit de gehele wereld. Daardoor vind je hier ook veel toeristische invloeden.

Voor vakantiegangers die wat meer willen dan alleen op het strand liggen is dit Canarische eiland een prima reisbestemming. Door het goede klimaat het geringe verkeer op de binnenwegen en de vele vlakke gedeeltes is het eiland in trek bij wielrenners, mountainbikers en andere sportfanaten.

Lanzarote Puerto del Carmen foto
lanzarote Playa blanca foto
lanzarote costa teguise foto
Puerto del Carmen ..Lees hierPlaya Blanca.. Lees hierCosta Tequise.. Lees hier

Sporters uit de hele wereld

Ook zijn er veel topsporters die zich hier s’ winters voorbereiden op een nieuw sport seizoen. Vooral het in het westen gelegen vakantie en sportcentrum club La Santa in La Santa is een eldorado voor sportfanaten en hun families ook verblijven hier vaak internationale sportlieden.

Wind en kite-surfers en branding surfers voelen zich hier in hun element in de nabijheid van La Santa en La Caleta.

Alle dorpen en plaatsen op een rijtje.

Arrecife
Costa Teguise
El Golfo
Femés
Haría
La Caleta de Famara
La Santa
Marina Rubicón
Órzola
Playa Blanca
Playa Honda
Playa Quemada
Puerto Calero
Puerto del Carmen
Punta de Mujeres
Teguise
Tinajo
Uga
Yaiza
lanzarote all inclusive foto
lanzarote hotels foto
lanzarote appartementen foto
All-inclusive .. Lees hier. Hotels & Prijzen vergelijken.Appartementen vergelijken.
kaart ligging Lanzarote

Kaart Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke en de meest oostelijke van de zeven Canarische Eilanden.

Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 125 km van de grens tussen Marokko en de Westelijke Sahara, en 1020 km van het Iberisch schiereiland. Het hoogste punt van Lanzarote is Peñas del Chache op 670m.

Lanzarote airport

Lanzarote airport is de luchthaven van Lanzarote. Vanuit Amsterdam, Groningen en Eindhoven vertrekken rechtstreekse vluchten naar dit Canarische eiland. Op 5 km van de stad Arrecife, ligt het vliegveld van Lanzarote. Deze luchthaven heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij de ontwikkeling van het toerisme op het eiland.

Het vliegveld ligt in San Bartolomé las Palmas, elke dag komen hier verschillende vluchten aan vanaf Europese vliegvelden. Met duizenden en duizenden toeristen per jaar met inbegrip van andere (tussenstop) vluchten naar andere Spaanse luchthavens. Het is het vierde grootste vliegveld van de Canarische Eilanden en de dichtstbijzijnde naar Afrika.

Vliegveld informatie

• Luchthaven naam: Lanzarote Airport
• Website: http://www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Lanzarote/en/Home.html
• Aantal terminals: 2
• Tijdzone: UTC +01:00
• Vliegveld code / IATA code: ACE
• Locatie op Lanzarote : San Bartolomé Las Palmas

Lanzarote Excursies

Voor uitgebreide informatie kun je het VVV-kantoor op het eiland raadplegen.
Tourist Board of Lanzarote
Avenida Blas Cabrera Felipe, Arrecife de Lanzarote, Lanzarote, Spain
Tel: 928 811 762.
www.turismolanzarote.com

Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote is de beste plek om de moderne en grootstedelijke kant van het eiland te ontdekken. Arrecife is een levendige havenstad met veel geschiedenis, een mooie waterkant en aangenaam strand.

El Diablo restaurant

Bij het El Diablo restaurant (tel: 928 840 057) wordt vlees gebakken op een geothermische barbecue, met de warmte die de vulkaan onder je voeten afgeeft. Het panoramische uitzicht is een toegift.

Grotten ontdekken tijdens je Lanzarote vakantie

Grotten Lanzarote

De verlichte grotten van Cueva de los Verdes en Jameos del Agua zijn terecht heel populair. Deze natuurlijke, door lava gevormde grotten, zijn gestyled door César Manrique en zorgen voor een surrealistische ondergrondse ervaring.

Jardin de Cactus

Zeker een bezoek waard is Jardin de Cactus, deze bijzondere tuin heeft meer dan 1000 soorten stekelige planten. Dit is geen gewone verzameling cactussen maar de hele tuin en het omliggende gebied is ontworpen door César Manrique. De Cactus Garden is een prachtig voorbeeld van een geïntegreerde architectonische ingreep in het landschap.

Jardin de Cactus Lanzarote

César Manrique heeft dit architectonische complex dusdanig ontworpen dat natuur en kunst als het ware elkaar omarmen. Het is gelegen op het gemeentehuis van Guatiza, gemeente Teguise, in een agrarische omgeving die wordt gekenmerkt door uitgestrekte plantages van cactus gewijd aan de teelt van de “cochenille”.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vlbdeG1nZMs&width=450&height=283&centervid=0[/embedyt]

Mirador Tour

Een reeks spectaculaire uitzichtpunten rond Lanzarote; de Mirador Tour neemt je mee over het hele eiland naar de mooiste en een aantal van de meest onbekende plaatsen op het eiland.

De meeste worden aangegeven met speciale verkeersborden met een camera symbool.

Museum van Internationale en Hedendaagse Kunst

Het Museum van Internationale en Hedendaagse Kunst herbergt vele modernistische schilderijen en sculpturen die je op je gemak kunt bekijken, voor een diner in een van de beste restaurants van het eiland. Het museum en het restaurant bevinden zich binnen een oude historische vesting, het Castillo San Jose in Arrecife.

Rancho Texas

De Rancho Texas (www.ranchotexaslanzarote.com) is een geweldige ervaring voor kinderen die graag cowboy willen zijn. De activiteiten omvatten o.a. het zoeken naar goud, het ontdekken van het Indianendorp en het maken van nieuwe harige vrienden op de kinderboerderij. ‘s Avond is er ook een barbecue, paarden temmen en line dancing.

Timanfaya Vulkaan Park

kamelen

Dit is hoe de aarde er in de prehistorie uitzag. Timanfaya Vulkaan Park is een van de meest populaire toeristische attracties van Lanzarote met meer dan 25 vulkanen op een oppervlakte van slechts 50 vierkante km. Meer informatie hier..

César Manrique

De kunstzinnige creaties en stilistische invloeden van de bekende architect en kunstenaar César Manrique die van 1919 tot 1992 leefde op het Canarische eiland Lanzarote is overal op het eiland terug te vinden.

Het werk van César Manrique , maar ook het adembenemende vulkaanlandschap van het natuurgebied met de vuurbergen van Timanfaya en het wijnbouwgebied van La Gería met zijn unieke landschappelijke geometrie, lokken toeristen uit heel de wereld.

César Manrique Foundation

César Manrique is de ontwerper van ingrijpende architectonische ontwerpen die op heel Lanzarote te zien zijn. De César Manrique Foundation is gebouwd rond vijf vulkanische grotten in de omliggende lavastroom. De fonteinen en vulkanische kamers en tuinen maken dit onvergelijkbaar met ieder huis dat je ooit hebt gezien. Uitgebreide informatie vind je op deze website.

Geschiedenis Lanzarote

stranden Lanzarote

In maart 1978 werd aan de Canarische Eilanden een pre-autonomie-status verleend en op 16 augustus 1982 is het Statuut betreffende de autonomie in werking getreden. Het parlement van de Canarische Eilanden werd gevormd en de archipel kreeg echt zelfbestuur.

De eilanden hebben 13 zetels in de Spaanse Senaat. Daarvan zijn er 11 zetels rechtstreeks verkozen: drie voor Gran Canaria, drie voor Tenerife, één voor elk ander eiland; twee zetels worden indirect gekozen door de regionale autonome regering.

Cultuur & Religie

Er is geen officiële religie, maar de meerderheid van de bevolking is rooms-katholiek. Het leven in Spanje heeft de laatste decennia veel veranderingen ondergaan en veel van de strengere religieuze gewoonten maken plaats voor modernere, met name in de steden en onder vrouwen. Desondanks blijven de tradities sterk; gastvrijheid, ridderlijkheid en hoffelijkheid gedijen.

Het schudden van de hand is de gebruikelijke vorm van begroeting tussen mannen, terwijl vrouwen, mits men ze kent, kunnen worden begroet met een vluchtige kus op beide wangen. Normale sociale beleefdheden worden in acht genomen bij een bezoek aan iemand thuis en een klein cadeautje wordt gewaardeerd.

De avondmaaltijd wordt laat genuttigd, in het algemeen tussen 21.00-22.00 uur. De Spanjaarden hebben twee familienamen; de achternaam van de moeder volgt op die van de vader, maar wordt zelden gebruikt buiten een formele context.

Informele kledingvoorschriften

puerto del carmen

Conservatieve vrijetijdskleding is algemeen aanvaard. Een zwarte stropdas is alleen nodig voor zeer formele gelegenheden en er wordt meestal aangegeven wanneer dit nodig is. Buiten de badplaatsen moet weinig bedekkende badkleding worden beperkt tot het strand of bij het zwembad.

Een wettelijk rookverbod in kantoren, winkels, scholen, ziekenhuizen, culturele centra en in het openbaar vervoer werd ingevoerd op 1 januari 2006. Bars en restaurants moeten aangeven waar je mag roken.

Taal op de Canarische eilanden en Lanzarote

De belangrijkste taal op de Canarische eilanden is het Spaans. Maar op alle eilanden spreken veel mensen Duits en Engels m.n in de populaire badplaatsen.