Lifestyle

Het klimaat op de Canarische Eilanden wordt alom beschouwd als een van de meest benijdenswaardige in de wereld.

In de voorbije eeuwen werd de archipel om deze reden vaak aangeduid als de Fortuinlijke eilanden – en tegenwoordig creëert het ongelooflijk milde klimaat de ideale omgeving voor een breed scala aan sportieve en recreatieve activiteiten.


Lanzarote – Sport Mekka

Lanzarote triathlonWeinig neerslag en bijna constante zonneschijn maken het eiland een echt mekka voor sport toerisme – misschien het best belichaamd in het jaarlijkse Iron Man evenement. Maar ook het hele jaar door als atleten van alle niveaus fietsen en hardlopen langs de wegen op het eiland.

 

 

Golfbanen op Lanzarote

Lanzarote golfenGolf toerisme is ook sterk stijgende dankzij de aanleg van een tweede golfbaan op Lanzarote, net buiten de belangrijkste badplaats Puerto del Carmen. Een zeer welkome aanvulling op de golfbaan in Costa Teguise, niet in het minst omdat dit spelers de mogelijkheid geeft om op meer dan één golfbaan te kunnen genieten bij hun bezoek aan het eiland.

Strand en Zee Lanzarote

Omdat Lanzarote is omringd door water creëert dit uiteraard ook de ideale omgeving voor allerlei nautische en wateractiviteiten. Het eiland is al lang bekend als een ‘hot spot’ voor het surfen – samen met windsurfen en de nieuwere sport kitesurfen.

Er zijn tal van duikscholen voor degenen die graag de wateren rond het eiland willen verkennen. En het is mogelijk om te leren zeilen in beide belangrijke jachthavens van Lanzarote, in Puerto Calero en in de Marina Rubicon in Playa Blanca.

Vistochten zijn ook ontzettend populair – niet in het minst omdat de Atlantische Oceaan wemelt van de grote vissen, zoals marlijn en blauwvin tonijn.

Ontspanning en Winkelen

saunaWanneer u meer geïnteresseerd bent in verwennerij dan biedt het toenemende aantal spa’s op Lanzarote voldoende mogelijkheden voor een luxe ontspanning. Dit geldt ook voor de winkels van het eiland – bezoekers kunnen op zoek naar koopjes in diverse winkelcentra, zoals de Biosfera in Puerto del Carmen en Calle Real in Arrecife.

Zodra u voldoende ontspannen bent en nieuwe kleding heeft gekocht kunt u zich op Lanzarote vermaken in een scala van bars en clubs; voor de echte nachtbrakers zijn er tal van mogelijkheden om tot diep in de nacht door te feesten.


Tags :
Share This :