Playa Blanca

Een grote jachthaven, tal van cafés en een ontspannen sfeer maken Playa Blanca de perfecte plek voor een rustiger, meer verfijnde vakantie op Lanzarote.


Playa Blanca strandDeze snel groeiende badplaats is gelegen in het zuidelijke puntje van het eiland en ook de thuisbasis van enkele van de beste appartementen en villa’s op Lanzarote, waardoor het de ideale keuze is voor iedereen die op zoek is naar een goede kwaliteit accommodatie.

Playa Blanca is de meest zuidelijke badplaats op het eiland Lanzarote, het ligt ongeveer 37 kilometer van de hoofdstad Arrecife en zo’n 33 kilometer van de luchthaven.

 

Doordat het de snelst groeiende toeristische badplaats op Lanzarote is hebben hier in het afgelopen decennium veel bouwwerkzaamheden plaatsgevonden. Maar dat is nu allemaal afgerond en het is nog steeds een rustiger, minder luidruchtige omgeving dan Costa Teguise of Puerto del Carmen. Als gevolg daarvan is er nu een uitgebreide keuze om een villa of appartement te huren.

Tot voor kort was Playa Blanca een klein vissersdorpje aan de zuidkust van Lanzarote. Het feit dat er sprake was van een bedrijvige haven waar de veerboot naar Fuerteventura vertrok betekende dat het een populaire plek, rijp voor ontwikkeling, was.

Hoewel sommige van de ontwikkelingen rond de rand van de stad nogal onopvallend zijn, heeft Playa Blanca zich – over het algemeen – ontwikkeld tot een zeer mooie stad, die lijkt te hebben geleerd van de fouten van andere badplaatsen, zowel op Lanzarote als de andere Canarische Eilanden. Er is niet alleen geïnvesteerd in infrastructuur, maar ook in de vakantievilla’s en hotels.

Playa Blanca – Sport Marina Rubicon

Playa Blanca Sport Marina RubiconEr staat nog een golfbaan gepland en de Sport Marina Rubicon heeft ervoor gezorgd dat het een meer chique resort is geworden. Er is op het moment enige discussie over de uitbreiding van de haven om grotere cruiseschepen zoals de Queen Elisabeth II te kunnen ontvangen. Bij een eerder bezoek enkele jaren geleden moest die vlak voor de kust aanmeren.

Buiten de voor de hand liggende activiteiten op het strand zijn er tal van dingen te doen. De promenade verbindt beide kanten van het resort en is zeer de moeite waard.

Vanaf hier heeft u een goed zicht op de merendeel zeezicht locaties, maar ook een spectaculair uitzicht over de oceaan naar Fuerteventura. De kustlijn is in wezen één grote 9 kilometer brede baai die vervolgens wordt onderverdeeld in drie kleinere, maar nog steeds grote baaien. Deze geografie betekent dat de stranden in en rondom Playa Blanca beschut liggen en ideaal zijn om te zwemmen en zonnebaden.

Playa Blanca heeft alle normale toeristische winkels die je kunt verwachten in het centrum en langs het centrale deel van de boulevard, hoewel niet zo veel als de andere grote badplaatsen. Als u een meer chique stijl van winkelen wilt ervaren, dan is de Marina Rubicon de plek om te gaan. Een aantal boetieks en souvenirwinkels hebben in de omgeving van de jachthaven verkooppunten geopend.

In de vele restaurants en bars kunt u natuurlijk eten en drinken, het nachtleven is hier echter niet zo losbandig als in de andere resorts op het eiland. Zeker als je een late-night disco wilt bezoeken kun je beter naar Puerto del Carmen of Costa Teguise gaan. Er is geen tekort aan plaatsen om te eten, met een grote verscheidenheid van stijlen in het centrum van de stad. Er zijn een aantal goede visrestaurants aan de boulevard met uitzicht op het strand en de Atlantische Oceaan naar het naburige eiland Fuerteventura.

Ook een geweldige plek om in goed gezelschap een lange lunch te nuttigen. In de Marina Rubicon is restaurant El Mirador een geweldige plek om naartoe te te gaan, het is ingericht in een stijl waarbij je je afvraagt of het er al niet veel langer staat dan de paar jaar dat de haven bestaat.

Een aantal goede cafés vindt je ook in de nieuwe Marina Rubicon, waaronder Café del Mar, een geweldige plek om te relaxen en met een drankje zitten kijken naar de boten in de haven. Meer recent opende binnen de jachthaven de Vino Blanco tapasbar en Blue Note Jazz, met de meeste avonden van de week live muziek.