Puerto Calero

Puerto Calero is slechts een paar kilometer van de bruisende badplaats Puerto del Carmen, maar een wereld van verschil in stijl en sfeer.


De thuisbasis van enkele van de mooiste villa’s en hotels op Lanzarote, maar ook goede bars en restaurants.

Puerto Calero havenPuerto Calero ligt aan de zuidwest kust van Lanzarote, op slechts 10 kilometer van de luchthaven Arrecife en 20 km van de hoofdstad van het eiland. De geografische ligging is ideaal voor een jachthaven, die wordt beschut tegen de noordoostelijke winden van het eiland.

Het naburige eiland Fuerteventura en de bergketen Punta Gorda bieden bescherming tegen de sterke golven van de Atlantische Oceaan en de minder voorkomende zuidwestelijke winden.

Puerto Calero bestond niet, totdat het werd bedacht door de ontwikkelaar José Calero als een exclusief toevluchtsoord van het eiland Lanzarote met een luxe jachthaven, residentiële ontwikkeling en golfbaan. In 1983 werd het bedrijf Puerto Calero SA opgericht en de droom begon werkelijkheid te worden.

De bouw van de jachthaven begon in 1986 en tegelijkertijd werden ook de eerste luxe villa’s gebouwd. De geplande 200 ligplaatsen werden in 1989 in gebruik genomen. Vanwege het aanvankelijke succes werd in 1997 besloten om de capaciteit te verdubbelen. In slechts twee jaar was het werk voltooid met 420 ligplaatsen voor boten van tussen de 8 en 75 meter.

De luxe van Puerto Calero

Puerto Calero jachtGedurende deze tijd werd de de infrastructuur verder ontwikkeld en werden winkels, appartementen en kantoren gebouwd. Elk gebied van de jachthaven is aangelegd met de achterliggende gedachte om het tot een geweldige plek te maken om de vrije tijd door te brengen, zelfs voor degenen die hier niet wonen.

De ontwikkelaars hebben niet op hun lauweren gerust en er is net een nieuw retail-, annex kantorencomplex geopend. Met de bouw van een nieuwe golfbaan wordt binnenkort gestart en er worden nog meer luxe villa’s gebouwd. Puerto Calero is zeker een deel van Lanzarote dat u niet mag missen.

De jachthaven is een geweldige plek om te wandelen, kijken naar de prachtige boten en in het algemeen genieten van de luxe sfeer die de hele plaats uitstraalt. U kunt hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen in een van de cafés of restaurants met uitzicht op de jachthaven, zonder zelfs maar te beseffen hoe lang u er bent geweest.

Watersporten – Diepzeevissen op Lanzarote

Als u meer wilt dan alleen maar zitten is Puerto Calero de ideale basis voor een aantal wateractiviteiten, zoals een trip met de catamaran Catlanza, onderzeeboot excursies en een verscheidenheid aan sportvissen, die u de mogelijkheid geven om uw vaardigheden te testen bij het vangen van een Marlin en blauwvin tonijn in een van de beste en meest productieve wateren. Als u liever in – in plaats van op – het water bent zijn er een paar duikscholen, die vanuit de jachthaven opereren en cursussen aanbieden voor beginners tot gevorderden.

Winkelen en Eten in Puerto Calero

Puerto Calero PappardellaHet aanbod van winkels is niet enorm, maar u zult er een aantal zeer leuke boetiekjes en souvenirwinkels vinden die een hoger niveau hebben dan in de andere resorts op Lanzarote. Er is geen tekort aan bars en restaurants, of u nu een kopje koffie en gebak zoekt of een goede kwaliteit avondmaaltijd.

Pasta Restaurant Pappardella serveert bijvoorbeeld heerlijk eten – vooral pizza en pasta – in een klassieke Italiaanse stijl. McSorley’s bar – naast Pappardella – is een geweldige plek voor een ontspannen drankje ‘s avonds en ook een geweldige plek om de dag te beginnen met een bacon sandwich in het weekend.