Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de oudste – en waarschijnlijk meest bekende – badplaats op het eiland Lanzarote. Puerto del Carmen heeft alles: zon, zee, strand, boulevard, winkels, restaurants, casino’s en de meest indrukwekkende luxe privé-villa’s van Lanzarote.


Gelegen aan de kust in het zuidelijke centrale deel van het eiland, is het slechts 10 minuten rijden van de luchthaven Arrecife en een ideale plek om de toeristische en culturele bezienswaardigheden van Lanzarote te verkennen.

Puerto del Carmen havenNet als veel andere plaatsen op Lanzarote was Puerto del Carmen oorspronkelijk een klein vissersdorp, en de oude haven is nog steeds een heerlijke plek om te bezoeken en heeft een aantal uitstekende visrestaurants. Hoewel het resort in de afgelopen twintig jaar is gegroeid – het strekt zich nu uit langs de gehele boulevard met 6 kilometer gouden zandstranden – is de stad dankzij strikte planologische beperkingen gered van de hoogbouw, die je op veel andere bestemmingen ziet.

U heeft hier de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van activiteiten in de buitenlucht. Als u van zon en zee houdt, dan zijn de 6 kilometer lange gouden stranden langs het water van de Atlantische Oceaan voldoende om u te verleiden. Alle stranden hebben de Blauwe Vlag – uitgereikt door de EEG – voor netheid en hygiëne. De omringende wateren worden beschouwd als de meest rustige van de Canarische Eilanden en zijn uitstekend geschikt voor zwemmen en andere watersporten.

Puerto del Carmen – Ironman Triathlon

Er zijn hier veel mogelijkheden om te sporten, zowel op het land als in het water. Als u zin hebt in een van deze spannende sporten zijn er een aantal duikscholen en windsurfcentra. Voor de meer energieke onder u; zwemmen, fietsen en hardlopen zijn ook erg populair, Langs de belangrijkste boulevard vindt u diverse stands voor fietsverhuur. De Lanzarote Ironman Triathlon, een groot internationaal atletiek evenement, dat begint en eindigt op de Avenida de Las Playas, zorgt elk jaar in mei/juni voor opwinding. Sinds drie jaar is er op de weg naar Tias een nieuwe golfbaan, waar u heerlijk een balletje kunt slaan.

Zoals dat hoort bij zo’n toeristenmekka is er een schat aan mogelijkheden om te winkelen, of het nu het toeristische aanbod is van de belangrijke Beach Avenue of een beetje meer fancy in het Biosfera winkelcentrum. Alles is verkrijgbaar: van belastingvrije elektronica en parfumerie en lokale kunst en handwerk tot luxe merkkleding en schoenen. Er zijn alleen al op de Avenida de Las Playas meer dan 100 restaurants, met menu’s voor alle smaken en budgetten, van fast-food tot exclusief.

Matagorda

Matagorda en Los Pocillos liggen op slechts vijf minuten afstand van de drukke nabijgelegen badplaats Puerto del Carmen. Matagorda wordt vaak gezien als verlengstuk van de grote en bruisende badplaats. Samen met Playa Los Pocillos heeft Matagorda een uniek karakter.

Het heeft uitstekende stranden, goede voorzieningen en tal van bars en restaurants. En het is een rustiger alternatief voor de drukte van Puerto del Carmen. Aangezien het resort in de nabijheid van de luchthaven Arrecife ligt is het weinig meer dan vijf minuten rijden met de taxi. Wanneer u dus snel in uw appartement wilt zijn is Matagorda voor u de plek, met Puerto del Carmen op iets meer dan vijf minuten in de tegenovergestelde richting. Het resort is georiënteerd rond een lange strook van gouden zand en is de thuisbasis van een aantal goede hotels – zoals het Beatriz Playa. Er is eveneens een grote keuze van appartementen

Matagorda en het nabijgelegen strand van Los Pocillos zijn ontwikkeld tijdens de jaren 90 om tegemoet te komen aan een groeiende vraag naar vakantieaccommodaties in Puerto del Carmen. Als gevolg daarvan zijn de faciliteiten en infrastructuur relatief modern, maar ook hier geen lelijke hoogbouw.