San Bartolomé

San Bartolomé is na Arrecife de kleinste gemeente van het eiland. De luchthaven van het eiland ligt op het grondgebied van deze gemeente.

Hoewel de kuststrook korter is dan van de andere gemeenten is hier rond Playa Honda een van de grootste residentiële zones van het eiland Lanzarote ontwikkeld.


Samen met de gemeente Tías vormt San Bartolomé de Valle de la Geria met veel landbouw en de teelt van producten, die typisch zijn voor het eiland, zoals zoete aardappelen.

San Bartolomé – populaire uitvalsbasis

San BartoloméSan Bartolomé is uitgegroeid tot een populaire uitvalsbasis voor onafhankelijke reizigers en bezoekers, die niet op zoek zijn naar de typische badplaatsen op de Canarische Eilanden. Vanuit hier kunt u gemakkelijk een van de vele bodega’s in de regio, de wijnstreek van Lanzarote, bezoeken. Het lokale Museo del Campesino geeft u een blik op de geschiedenis van de landarbeid op Lanzarote, met traditionele rustieke gereedschappen en apparatuur. U kunt er deelnemen aan ambachtelijke workshops en op het terrein is tevens een restaurant gevestigd, waar typische Canarische gerechten worden geserveerd.

Naast de stad San Bartolomé zelf is een bezoek aan Casa Ajei zeer de moeite waard, evenals een bezoek aan de plaatselijke kerk, die architectonische details van grote culturele waarde heeft. Bezoek ook de velden met gestolde lava en de uitgestrekte gebieden met wijnstokken, die met vijgenbomen en boerderijen een afwisselend contrast vormen tegen de donkere achtergrond van de Geria vallei.

Go Karting 

San Bartolomé kartingGo Karting is een de meest sensationele attracties op Lanzarote. Wanneer u op vakantie bent op Lanzarote en van snelheid houdt is een bezoek aan de kartbaan een absolute must. Door de fantastische locatie op een heuvel is een rit over het circuit een unieke ervaring. Voor de toeschouwers is er een bar en een zonneterras met een spectaculair uitzicht. U kunt hier kijken naar SKY TV voor de belangrijke sportevenementen en er is een speelterrein voor de kinderen. Wanneer u met uw huurauto komt is er voldoende parkeergelegenheid; beschikt u niet over vervoer dan kunt u ook gebruik maken van de gratis pick-up en drop-off service.