Top 5 bezienswaardigheden Lanzarote

Cesar Manrique Foundation

César Manrique Foundation

César Manrique’s huis, gebouwd tussen de keien van een lavaveld, is nu een stichting die is gewijd aan zijn leven en werk. De begane grond is een expositieruimte met werken van beroemde tijdgenoten, waaronder Tàpies, Millares, Picasso en Saura, maar het is het uitzicht door de enorme ramen dat het meest in het oog springt. Basalt trappen leiden naar een turquoise zwembad en vijf lava bellen, met elkaar verbonden door passages in het vulkanisch gesteente. Bezoek deze stichting als eerste, zodat u een idee krijgt wat César Manrique allemaal heeft gedaan en u zult nog meer kunnen genieten van zijn andere creaties op het eiland.

Adres: Taro de Tahiche, Tahiche
Open: dagelijks
Entree: € 8
Contact: 00 34 928 843138

TimanfayaTimanfaya Nationaal Park

Het middelpunt van een enorm zwarte landschap is de vulkaan Islote de Hilario. Bussen vervoeren u door het park om de bijzondere gegroefde rotsformaties te zien. Op de top is een restaurant, ontworpen door César Manrique, waar vlees en vis wordt gebakken op een grill met warmte uit de vulkaan. U kunt ook een kameelsafari door het park maken, die begint in het dorpje Yaiza.

Adres: Timanfaya is 6 km ten noorden van Yaiza>
Open: dagelijks
Entree: incl. busreis € 9 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen
Contact: 00 34 928 173789

La GraciosaLa Graciosa

Dit kleine eiland voor de noordelijke punt van Lanzarote heeft geen wegen, alleen prachtige stranden en een paar idyllische visrestaurants aan het water. Heerlijk om hier te fietsen en te wandelen. Neem de veerboot vanaf Orzola (lineasromero.com) of boek een trip vanaf uw resort.

 

TeguiseTeguise

Het kleine stadje Teguise, gesticht in de 15e eeuw, was de oorspronkelijke hoofdstad van Lanzarote. Fraaie koloniale herenhuizen langs geplaveide straatjes, die leiden naar de Plaza de San Miguel, waar op zondag een drukke markt wordt gehouden. Het Convento de San Francisco dateert uit het einde van de 16e eeuw, terwijl het Convento de Santo Domingo ongeveer een eeuw later werd gebouwd.

SurfenSurfen in Famara

Famara, in het noordwesten van het eiland, met op de achtergrond indrukwekkende kliffen en blootgesteld aan de Atlantische wind, is een fantastisch strand voor watersport. Uitstekende faciliteiten voor surfen, windsurfen en kiteboarden. Surf School Lanzarote (surfschoolanzarote.com) staat bekend om zijn deskundige instructeurs en onderwijs en – de cursussen zijn ook nog eens ontzettend leuk.

Adres: Callejón 4, Caleta de Famara
Entree: keuze uit een cursus van één dag voor ± € 47 en een vijfdaagse cursus voor € 235, met inbegrip van uitrusting en lunch.
Open: dagelijks
Contact: 00 34 928 528623

Tags :
Share This :