Vakantie Lanzarote

Een vakantie Lanzarote is zo veel meer dan alleen de drie belangrijkste toeristische badplaatsen. Ga er tijdens je vakantie Lanzarote op uit en ontdek historische steden zoals Teguise, de voormalige hoofdstad van het eiland en de thuisbasis van een schat aan koloniale architectuur. Ontdek de moderne stad Arrecife. Maar ook pittoreske dorpjes zoals Haria in de Vallei van 1000 Palmen en Yaiza, dicht bij het Nationaal Park Timanfaya is zeker de moeite waard tijdens een vakantie op Lanzarote.

Vakantie Lanzarote – De belangrijkste badplaatsen

Er zijn drie grote badplaatsen op Lanzarote, samen met de jachthaven van Puerto Calero, dat ook de thuisbasis is van een paar topkwaliteit hotels, het Costa Calero en het Hesperia.

Puerto del Carmen

Puerto del CarmenPuerto del Carmen is de oudste en grootste badplaats op Lanzarote en de plek waar het moderne toerisme begon. Oorspronkelijk gebouwd rond de oude stadshaven is het nu uitgebreid langs zes kilometer gouden zandstranden.

Wil je een vakantie Lanzarote boeken, Puerto del Carmen biedt een breed aanbod aan vakantieaccommodaties, van hotels, studio’s en appartementen met uitzicht op het levendige strand tot luxe privé-villa’s in het exclusieve Los Mojones gebied, dat op een klif ligt met uitzicht op de haven en de zee. Meer over een vakantie Lanzarote boeken in badplaats Puerto del Carmen lees je hier >>>

Costa Teguise

costa teguiseCosta Teguise is een van de oudste badplaatsen van het eiland en werd in de jaren 70 ontwikkeld onder auspiciën van César Manrique en werd vanaf het begin speciaal gebouwd als een toeristische trekpleister. Dat is prima gelukt, veel toeristen uit heel Europa boeken badplaats Costa Teguise als hun vakantie Lanzarote bestemming.

De enige kritiek die sommige bezoekers hebben is dat Costa Teguise een organisch hart ontbeert – er is niets dat overeenkomt met de atmosfeer van de oude stadshaven in Puerto del Carmen of zelfs het kleine centrum van Playa Blanca, dat ooit een klein vissersdorpje was.

Er zijn echter tal van mooie stranden in Costa Teguise te vinden en het resort is ideaal gelegen voor het verkennen van de vele bezienswaardigheden van Lanzarote. Meer over een Lanzarote reis boeken naar badplaats Costa Teguise lees je hier >>>

Playa Blanca

Playa blancaDe badplaats Playa Blanca heeft, gezien de snelle ontwikkeling in de afgelopen jaren, maar ook dankzij de strenge wetgeving van het eiland, gelukkig niet te maken gekregen met allerlei hoogbouw activiteiten.

Hoewel Playa Blanca blijft groeien heeft het zijn meer ontspannen sfeer behouden en wordt het niveau van de badplaats door sommige bezoekers hoger beschouwd dan Costa Teguise of Puerto del Carmen, niet voor niets dat deze badplaats steeds vaker wordt gekozen als vakantie Lanzarote bestemming. Meer over een Lanzarote reis boeken naar badplaats Playa Blanca lees je hier >>>

Puerto Calero

Vakantie LanzarotePuerto Calero is veel kleiner dan Puerto del Carmen, Costa Teguise of Playa Blanca – en zeker van meer niveau. Er is hier geen strand, maar toeristen kunnen zwemmen vanaf de rotsen aan weerszijden van de jachthaven en er zijn twee hotels en een aantal vakantie-villa’s voor wie op zoek is naar vakantie-accommodatie.

Puerto Calero vertegenwoordigt de grote droom en is zeker een plek om te bezoeken als je kunt genieten van de fijnere dingen of een voorliefde hebt voor jachten en zeilboten; de uitstekende jachthaven is voor deze mensen een waar watersportparadijs.

De hoofdstad van Lanzarote – Arrecife

Wanneer je een meer moderne en grootstedelijke kant tijdens een vakantie Lanzarote wilt bezoeken, dan moet je naar Arrecife, de hoofdstad van het eiland. Arrecife is een levendige havenstad, gevormd door zowel zijn zeevarende verleden als zijn huidige, snel toenemende bevolking.

Arrecife is met een bevolking van 45.000 de thuisbasis van ongeveer een derde van de inwoners van het eiland Lanzarote en beschikt over een overvloed aan winkels, stranden, parken, promenades, nachtleven en alle daarmee gepaard gaande stedelijke drukte.

De hoofdstad herbergt ook twee historische kastelen, het Castillo de San José, dat de thuisbasis is van het Museum van Internationale en Hedendaagse Kunst en het Castillo de San Gabriel waar bezoekers meer over de geschiedenis van Arrecife kunnen leren.

Er is een kleine historische wijk rond de Charco en de kerk van San Gines, die ook zeker het ontdekken waard is. Hier vindt je ook een aantal goede, sfeervolle restaurants.

Vakantie Lanzarote – De andere steden en dorpen

Haria

Haria is gelegen in de Vallei van de 1000 Palmen en heeft veel te bieden aan bezoekers die kennis willen maken met een echt stukje Lanzarote.

Een rondrit tijdens je vakantie op Lanzarote brengt je naar een adembenemend landschap, terwijl het dorp Haria zelf een bepaalde atmosfeer uitstraalt. Elke zaterdag vindt hier een ambachtelijke markt plaats, er is een kleine kunstgalerie gevestigd in de oude “aljibe” op het centrale plein en César Manrique ligt hier begraven op de plaatselijke begraafplaats, na zijn laatste jaren te hebben gewoond in een huis in Haria.

Teguise – La Villa

TeguiseTot Arrecife tot hoofdstad werd benoemd was Teguise honderden jaren de hoofdstad van het eiland Lanzarote.

Hoewel het tegenwoordig grotendeels wordt genegeerd door toeristen tijdens hun vakantie op Lanzarote – met uitzondering van de zondagmarkt – blijft het een geweldige plek om doordeweeks te bezoeken, omdat het beschikt over een aantal uitstekende staaltjes architectuur en het relatief rustig is.

Als je met een huurauto het eiland gaat verkennen is het zeer waarschijnlijk dat je op een gegeven moment op doorreis door Teguise komt, als je op weg bent naar de vele attracties in het noorden en het ligt in de nabijheid van het strand van Famara.

Tias

Ondanks het feit dat het een van de oudste en belangrijkste steden op het eiland is kom je Tias niet vaak prominent tegen in de vele toeristische gidsen. Op het eerste gezicht kan het ook maar op een paar grote bezienswaardigheden bogen.

Toch is deze drukke stad, met uitzicht op de belangrijkste badplaats Puerto del Carmen, de thuisbasis van een groeiend leger van ex-pats. Het belang als toeristische bestemming neemt de laatste jaren sterk toe, en zijn er steeds meer toeristen die een vakantie Lanzarote boeken naar Tias.

Yaiza

Yaiza is meerdere malen tot het mooiste dorp van Spanje verkozen, een stille en rustige plek om te verkennen.

Het is hier sowieso prettig vertoeven tijdens een vakantie Lanzarote, in de nabijheid van de vulkanen in Timanfaya, die iedere bezoeker hoog op zijn lijst van bezienswaardigheden op Lanzarote heeft staan.

Vakantie Lanzarote – de Kustdorpen

Vakantie LanzaroteEr zijn nog een aantal kleine kustdorpen die gelukkig aan de ontwikkelaars van de belangrijkste vakantiegebieden zijn ontsnapt.

Caleta de Famara

Klein vissersdorp – en een geweldig strand – op de noordwest kust, dat zeer populair is bij de lokale en internationale surfers.

Met een aantal prachtige uitzichten, verkwikkende wandelingen en een goed aanbod van mooie – als eenvoudige – restaurants heeft het veel te bieden als je een tijdje rustig wilt relaxen als je een rondrit maakt tijdens je vakantie Lanzarote.

Arrieta

Dit onbedorven voormalige vissersdorp is een echt juweeltje en Playa de Garita heeft een van de beste stranden van Lanzarote.

Playa Quemada

Slechts een paar kilometer ten zuiden van Puerto Calero ligt Playa Quemada, een heel klein dorpje, waar de huizen uitkijken over het zwarte vulkanische strand.

Het laat zien zoals Lanzarote was, voordat het werd ontdekt door de toeristische sector.

Zoals je ziet, een vakantie Lanzarote heeft meer te bieden dan alleen je vakantieaccommodatie en de badplaats waar je verblijft.