Winter op de Canarische Eilanden

Het hoort weliswaar bij de idylle van Kerst, maar anders zou, behalve de wintersport fanaten, waarschijnlijk iedereen deze tijd het liefste overslaan: de winter. Grijs, koud en donker – wie vindt dat leuk?Weg van huis en de winter kunt u op 4½ uur vliegen een heerlijke vakantie boeken naar de Canarische Eilanden. Want hier verliest ook de donkerste winter zijn verschrikkingen.

Wanneer de thermometer op de Canarische Eilanden onder de 16 graden komt, dan is het daar “koud”. Op de Canarische eilanden overheersen het hele jaar door lenteachtige temperaturen. De reden is de gunstige ligging tussen de warme lucht uit het nabijgelegen Afrikaanse vasteland en zeestromingen in de Atlantische Oceaan. Dit alles zorgt ervoor dat deze populaire vakantie-eilanden in de zomer zelden ondraaglijk warm zijn en het in de winter warm blijft.

strand playa blancaWanneer u in de winter een vakantie boekt naar de Canarische Eilanden moet u niet alleen zon verwachten. Gepassioneerde zwemmers en surfers zullen geen weerstand kunnen bieden aan de zee, maar de meeste toeristen maken in de winter liever een romantische wandeling op het strand.

Niet in het minst omdat de mooie stranden van de Canarische Eilanden, in tegenstelling tot de zomer, bijna verlaten zijn. En… het is warm genoeg om op het strand van de zon te genieten.

 

 

Wie behoefte heeft aan het echte zomergevoel moet misschien een verre reis boeken naar een tropische bestemming, maar voor wie genoegen neemt met een lenteachtige onderbreking van de winter is een korte reis naar de Canarische Eilanden een prima alternatief. Bovendien veel sneller, gemakkelijker en goedkoper dan een verre reis.

Hoewel een verkoelende duik in de winter op de Canarische Eilanden minder aantrekkelijk is dan in de zomer, is het wel het ideale moment om actief buiten bezig te zijn. Mountainbiken, wandelen of klimmen – de milde temperaturen in de winter op de Canarische Eilanden nodigen uit tot de mooiste outdoor avonturen.

De eilanden bieden prachtige landschappen voor wandelaars en fietsers. Een gemiddelde conditie en stevige schoenen volstaan voor een wandeling in de binnenlanden. Vergeet niet om altijd voldoende drinkwater mee te nemen. In het binnenland, vooral in het zuiden van de eilanden, bepalen woestijnen en semi-woestijnen het landschap en kan het ook in deze tijd behoorlijk warm worden.


Tags :
Share This :