WWF en Canarische Coalitie roepen op tot beschermd gebied voor walvissen voor de kust van de Canarische Eilanden

Tot een paar dagen geleden werd in de Canarische wateren voor de kust van Lanzarote en Fuerteventura nog gezocht naar olie.


Nu wordt in hetzelfde gebied gepleit voor een beschermd gebied voor walvissen. Een initiatief daartoe van het WWF wordt nu ook ondersteund door de CC, de regionale partij Canarische Coalitie. De petitie voor de oprichting van een dergelijke beschermende zone is op www.fenaccion.com/ballenas al door meer dan 42.000 mensen ondertekend. Het WWF en haar supporters vragen de Spaanse centrale regering in Madrid een dergelijke zone in de oostelijke wateren van de Canarische Eilanden op te zetten.

Echter, gezien de reacties van de Minister van Energie en Toerisme op de aankondiging van de staatsoliemaatschappij Repsol, om na de mislukte eerste boringen het zoeken naar olie en gas in het gebied te stoppen, kan worden betwijfeld, of de regering openstaat voor het opzetten van een walvisreservaat.

In de afgelopen dagen is het energiebedrijf herhaaldelijk gedreigd met zware straffen als het bedrijf de reeds goedgekeurde tweede boring niet door laat gaan. Vanwege de extreem slechte vooruitzichten, en de enorme kosten die hiermee gepaard gaan, zal Repsol waarschijnlijk liever kiezen voor de dreigende sancties dan het risico van verdere mislukking.


Tags :
Share This :